Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Βόμβα Reuters: Η ΕΚΤ ετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για την Ιταλία


Capital Conrols, Bank Run και Italexit. Τρόμος για κατάρρευση εν όψει δημοψηφίσματος...





Σχέδιο στήριξης της Ιταλίας, σε περίπτωση επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Μεταξύ άλλων, η Φρανκφούρτη εξετάζει το ενδεχόμενο προσωρινής αύξησης των αγορών κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, προκειμένου να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδο το κόστος δανεισμού της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το «όχι» προηγείται του «ναι» από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγές από την ΕΚΤ σημειώνουν ότι το νομικό πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης είναι αρκετά ευέλικτο, ώστε να αυξηθούν έστω και προσωρινά, οι αγορές ιταλικών ομολόγων. Oι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αφήνουν ανοιχτό και το ενδεχόμενο παροχής μακροπρόθεσμης χρηματοδοτικής βοήθειας προς τις ιταλικές τράπεζες, εφόσον βεβαίως, προηγηθεί επίσημο αίτημα της Ρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.