Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ο Άρειος Πάγος αθώωσε την Siemens για το C4i - Καταρρέει το παραμύθι Τσίπρα!


Η Θάνου γκρέμισε το σκάνδαλο Siemens που είχε κάνει σημαία ο Τσίπρας!...
Ακυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Εφετείου, που είχε δικαιώσει το ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4.

Το Εφετείο είχε κάνει δεκτή την αγωγή του ελληνικού Δημοσίου το οποίο ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, με την οποία κρίθηκε ότι πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 39.818.595 ευρώ στην αμερικανική εταιρεία SAIC, υπεργολάβος της οποίας είναι η Siemens, με την αμερικάνικη εταιρεία να προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και τελικά να κερδίζει την υπόθεση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι το Εφετείο εσφαλμένα ακύρωσε την οριστική απόφαση της διαιτησίας «καθώς κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με αναδίκαση της ουσίας της υποθέσεως που εκ των πραγμάτων καταλήγει να ανατρέψει την οριστικότητα της επιλύσεως της διαφοράς από το διαιτητικό δικαστήριο, αναιρώντας το θεμέλιο στο οποίο απέβλεψαν τα μέρη κατά τη συναμολόγηση της διαιτητικής ρήτρας».

Ο Άρειος Πάγος σημείωσε ότι «πρέπει να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση, να παραπεμφθεί δε η υπόθεση για νέα εκδίκαση στο δικαστήριο που την εξέδωσε, εφόσον είναι δυνατή η σύνθεσή του από άλλους δικαστές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.