Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο αγώνας δρόμου του Σταθάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ και την συμφωνία με SOCAR


Αγώνα δρόμου καταβάλλουν κυβέρνηση και SOCAR για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα, χωρίς αλλαγές των όρων του διαγωνισμού ή της μεθόδου υπολογισμού των τελών διέλευσης...



Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος που χειρίστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες τις διαπραγματεύσεις για το θέμα, συναντήθηκαν απόψε με εκπροσώπους της αζέρικης SOCAR, που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την αγορά του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, της ιταλικής SNAM που θα εξαγοράσει ποσοστό άνω του 17% κατόπιν απαίτησης της Κομισιόν να πέσει κάτω από το 50 % το ποσοστό της SOCAR για λόγους ανταγωνισμού και του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης θα συνεχιστούν στα -στενά- χρονικά περιθώρια που απομένουν ως το τέλος του μήνα, οπότε (ύστερα από διαδοχικές παρατάσεις), λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής της SOCAR για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση από όλες τις πλευρές, τόνιζαν ωστόσο, ότι δεν συζητείται αλλαγή των όρων του διαγωνισμού (δηλαδή του τιμήματος και του τρόπου καταβολής του), ούτε της νομοθετικής ρύθμισης του καλοκαιριού που καθορίζει τις «ταρίφες» για τη διέλευση του φυσικού αερίου από το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.