Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

Αστακός η Αθήνα από Ελ. Βενιζέλος - Βουλιαγμένη έως Ακρόπολη! [video]


Μπορεί ούτε ο τόπος διαμονής του να μην έχει ακόμα «διαρρεύσει», ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα καταλύσει στον Αστέρα...Κλούβες των ΜΑΤ και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται επί ποδός, ελέγχοντας το ποιος εισέρχεται και εξέρχεται από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τους συνεργάτες του θα διαμείνουν στον Αστέρα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο Intercontinental. Εκεί έχει μεταφερθεί και ο ιατρικός εξοπλισμός (συσκευασμένος σε κούτες), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δεκάδες φιάλες ανθρώπινου αίματος (υπάρχουν κούτες με την ένδειξη Human Blood), σε περίπτωση που χρειαστούν -καθώς οι Αμερικανοί φροντίζουν να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα.

Τα ιατρικά υλικά μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος Lockheed C130J-30 US Air Force, το οποίο προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρομιο της Ελευσίνας. Εκεί, δηλαδή, όπου από το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν, κατά πληροφορίες, 300 Αμερικανοί πράκτορες, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ασφάλειας του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διήμερη (15-16 Νοεμβίου) παραμονή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο ο Αμερικανός πρόεδρος να πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης εξετάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πολύ σοβαρά από τι ελληνικές και αμερικανικές αρχές, ύστερα από την ακύρωση της ομιλίας του στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας για λόγους ασφαλείας.

Ο Ομπάμα θέλει να σφραγίσει την παρουσία του στην Αθήνα ως πρόεδρος και με το σκεπτικό αυτό σχεδίαζε αρχικά να παραστεί στην Πνύκα, καθώς ήθελε να μιλήσει για τη Δημοκρατία, έχοντας φόντο την Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Σε μια προσπάθεια ο σημειολογικός χαρακτήρας της ομιλίας της ερχόμενης Τετάρτης να παραμένει ισχυρός εξετάζεται σύμφωνα με την εφημερίδα το σενάριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει δυο ομιλίες. Η δεύτερη ομιλία η οποία θα έχει αναφορές στην οικονομία θα πραγματοποιηθεί στο ίδρυμα Νιάρχος.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο κυκλοφόρησαν και οι προσκλήσεις για όσους τυχερούς αναμένεται να παραβρεθούν στην ομιλία του απερχόμενου προέδρου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στο Ίδρυμα Νιάρχος, το οποίο κατεβάζει ρολά για το κοινό από σήμερα Δευτέρα 14 έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Δρακόντεια θα είναι όμως τα μετρά ασφάλειας και κατά την ημέρα διεξαγωγής της ομιλίας του απερχόμενου Αμερικάνου προέδρου καθώς, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, όσοι παραβρεθούν θα υποβληθούν σε "ελέγχους αεροδρομίου " που σημαίνει ότι στις εισόδους θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εκρηκτικών υλών.

Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η επίσκεψη στην Αθήνα δεν θα σημαδευτεί από απρόοπτα, ενώ μεγάλος εκτιμάται ότι θα είναι και ο αριθμός των Αμερικανών αστυνομικών που θα βρεθούν στην Αθήνα.

Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και εκπαιδευμένους σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών, ενώ σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές.

Στην ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας συνέβαλαν τόσο η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, όσο και οι απειλές από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ότι θα «χαλάσουν τη γιορτή».

Στην Αθήνα το «κτήνος» του Ομπάμα

Στην Αθήνα βρίσκονται από την Παρασκευή οχήματα ασφαλείας του προέδρου, μεταξύ των οποίων και το θωρακισμένο όχημα με το οποίο κινείται πάντα ο Μπαράκ Ομπάμα στα ταξίδια του.

Πρόκειται για μία Cadillac που διαθέτει πόρτες με πάχος 20 εκατοστά και τζάμια 13 εκατοστά, ικανά να σταματήσουν επιθέσεις από κάθε τύπου πολεμικό όπλο, ακόμη και πυραύλους.

Το θωρακισμένο όχημα που είναι γνωστό ως «κτήνος» έχει ακόμα και προστατευμένο ρεζερβουάρ για την περίπτωση που τρυπήσει σε κάποιο ατύχημα ή από ανταλλαγή πυρών.

Στη χώρα μας έφθασαν και 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.

Με αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού κατέφθασαν και περίπου 300 πράκτορες, στρατιωτικός εξοπλισμός αλλά και ένα ελικόπτερο, το οποίο θα ακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο στις μετακινήσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.