Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ρημάδι το Πολυτεχνείο [video]


Ερείπια και αποκαΐδια το ιστορικό ίδρυμα, μετά από τρεις μέρες κατάληψης και ολονύχτια μάχη με μολότοφ και πέτρες...



Τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθήνας έπιασαν από νωρίς το πρωί (18/11) δουλειά στα Εξάρχεια, με σκοπό να μαζέψουν τα σπασμένα που προκάλεσαν χθες αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρωτεύουσα έμοιαζε με τοπίο πολέμου. Βγαλμένα πεζοδρόμια, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι ήταν μερικές από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Ιδρύματος για να στήσουν οδοφράγματα στους δρόμους, με σκοπό να εμποδίσουν την αστυνομία.

Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, με τις εικόνες να προκαλούν θυμό στους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τη δημόσια περιούσια να καταστρέφεται.

Όπως ανέφεραν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν κλεμμένες μηχανές γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνεου, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.