Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Μια ναυαγός έκαψε ολόκληρο νησί για να την βρουν! [video]


Ένα ολόκληρο νησί έκαψε μια 30χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη υπό άγνωστες συνθήκες και δίχως τηλέφωνο ή άλλη...


 συσκευή επικοινωνίας στο ακατοίκητο νησάκι Μπράουνς (ή Μοτουκορέα, στη διάλεκτο των Μαορί) περίπου έξι χιλιόμετρα ανοιχτά του Οκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία.
Η γυναίκα έμεινε εκεί τέσσερα μερόνυχτα και κανείς δεν ερχόταν να τη σώσει έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι ακραίο: να βάλει φωτιά για να τη δουν. Μόνο που δεν υπολόγισε τους δυνατούς ανέμους, οι οποίοι βόηθησαν να εξαπλωθεί η φωτιά σε όλο το μικρό νησί, με συνέπεια να κάψει συνολικά πάνω από 130 στρέμματα γης!
Τελικά, η Νεοζηλανδή εντοπίστηκε από ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας που πετούσε για να καταγράψει την πυρκαγιά και μεταφέρθηκε στο Οκλαντ με αφυδάτωση.
Στο νοσοκομείο, η γυναίκα –η ταυτότητα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα- παραδέχθηκε πως βρέθηκε στο Μπράουνς την περασμένη Δευτέρα και στην απελπισία της αναγκάστηκε να ανάψει τη φωτιά.
Για την ιστορια, η φωτιά σβήστηκε με την επέμβαση 30 πυροσβεστών, ωστόσο οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας κάνουν τώρα λόγο για μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή, καθώς εκτός από την χλωρίδα του νησιού, που κάηκε ολοσχερώς, απειλήθηκαν και πολλές φωλιές του προστατευόμενου είδους πτηνών του βουνοσφυριχτή (Charadrius morinellus) και του στρειδοφάγου (Haematopus ostralegus).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.