Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αυτά είναι τα μέτρα του ΔΝΤ, που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση


Τι είπε η Ντέλια Βελκουλέσκου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, το χρέος και νέα μέτρα...





Επιμένει στις σκληρές του θέσεις για την Ελλάδα το ΔΝΤ, όπως φάνηκε από την ομιλία της Ντέλια Βελκουλέσκου στο 18ο Capital LinkInvest in Greece Forum που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη.

Το συνέδριο διοργανώνει η Capital Link, σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο Metropolitan Club της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Μιλώντας στο συνέδριο, η επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα τόνισε πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι υπεραισιόδοξος και πως η ελάφρυνση τoυ ελληνικού χρέους μαζί με τις μεταρρυθμίσεις είναι τα δυο βασικά συστατικά για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ίδια ανέφερε ότι παραμένουν παράγοντες ανησυχίας για το ελληνικό πρόγραμμα και σε αυτούς συμπεριέλαβε τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα, τον όγκο των «κόκκινων» δανείων και τις αδύναμες δημοσιονομικές επιδόσεις.

Σε διαφορετικό ύφος κινήθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα, Ντέκλαν Κοστέλλο, ο οποίος εμφανίστηκε πιο αισιόδοξος και τόνισε πως αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, τότε είναι πιθανό στα μέσα Ιανουαρίου, μαζί με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να συμμετάσχει και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.