Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται για νέο δημοψήφισμα ο Τσίπρας! Θέλει να εξοντώσει τον Κυριάκο!


Έτοιμος για ακόμη μία πολιτική μπλόφα, με σκοπό είτε να δραπετεύσει με ψηλά το κεφάλι ή να εξοντώσει τον μεγάλο πολιτικό του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη και να προκαλέσει εσωκομματικούς τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία, φέρεται να μελετά ο Αλέξης Τσίπρας με το επιτελείο του...



Μπορεί ο Τσίπρας να εμφανίζεται δημόσια… χαλαρός και να διαβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά Γερμανοί και οι υπόλοιποι εταίροι έχουν εξαγριωθεί.

Η παροχολογία που διαμορφώνει εκλογικό κλίμα δεν έχει ενοχλήσει μόνο τον Σόιμπλε αλλά το σύνολο των θεσμών.

Το μήνυμα το «έλαβε» και προσωπικά από την μέρκελ.

Γι’ αυτό κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει το ατύχημα της ρήξης και της προσφυγής σε εκλογές.

Ή στο εναλλακτικό σενάριο πρώτα Δημοψήφισμα για το Ευρώ και μετά εκλογές.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεθοδεύει συστηματικά μια ρήξη με τους εταίρους, για να πάει σε εκλογές με συσπειρωμένο το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει στρατηγική εκλογών ή δημοψηφίσματος, αλλά ούτε και στρατηγική συμφωνίας.

Όλα είναι ανοιχτά και γι’ αυτό τίποτα δεν αποκλείεται.

Αυτοί που γνωρίζουν τα παρασκήνια στο Μαξίμου υποστηρίζουν, ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, γιατί ο επικοινωνιακός χειρισμός κρίσιμων θεμάτων εγκυμονεί κινδύνους και παράγει αυτόματα εξελίξεις.

Διχασμός στο Μαξίμου

Ο λεγόμενος σκληρός πυρήνας των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα ξορκίζει τις εκλογές και προτείνει νέο δημοψήφισμα, σε περίπτωση ρήξης με τους θεσμούς.

Εκτιμούν, ότι αν η κυβέρνηση συρθεί σε εκλογές θα υποστεί συντριβή, γιατί η απόπειρα πόλωσης δεν πρόκειται να αποδώσει σε μια κοινωνία στην οποία κυριαρχεί ο θυμός, η οργή και η απαξία για το πολιτικό σύστημα και το πολιτικό προσωπικό.

Αντίθετα ένα δημοψήφισμα που θα έθετε το δίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρωζώνη, θα προκαλούσε συσπείρωση όλων των λεγόμενων αντισυστημικών δυνάμεων.

Με δεδομένη την οργή της κοινωνίας για την τρόικα και τους δανειστές, αλλά και την αναγκαστική συμπαράταξη υπέρ του ΟΧΙ των δυνάμεων της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ, αλλά και ενός μικρού ποσοστού της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, μπορούσε να διαμορφωθεί ένα ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του ΟΧΙ.

Βέβαια το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στην Ελλάδα, μετά από ένα τέτοιο διχαστικό δημοψήφισμα που θα μας οδηγούσε αυτομάτως εκτός Ευρωζώνης.

To σίγουρο πάντως είναι πως όποιον δρόμο και εάν ακολουθήσει ο Τσίπρας, και παρά το γεγονός ότι θα ήταν ευχής έργο να γίνει πολιτικό παρελθόν και να γραφτεί η πρωθυπουργία του στην πιο μαύρη κηλίδα των κυβερνήσεων της αντιπολίτευσης, έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Θα του βγει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.