Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Θράκη [video]


Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή, δήλωσε από τη γέφυρα των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης...



Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη τη διήμερη περιοδεία του στην Θράκη, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες όμως στηρίζονται και στον απαρέγκλιτο σεβασμό των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των Κήπων, συνομίλησε με στρατεύσιμους και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και εν συνεχεία επισκέφθηκε το τελωνείο των Κήπων, όπου του ετέθη το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του μεθοριακού σταθμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και στρατιωτικό φυλάκιο των Κήπων του Έβρου.
«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, εδώ στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των σύγχρονων αρμάτων μάχης, που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και συνέχισε:
«Επιβεβαίωσα, για άλλη μια φορά, το απόλυτο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλα τα στελέχη, τις γυναίκες και τους άνδρες, που κρατούν αυτό το αξιόμαχο σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο.
Να τους ευχηθώ καλές γιορτές, χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά το 2017.
Θέλω να γνωρίζουν ότι όλη η ελληνική κοινωνία τους περιβάλλει με αισθήματα αγάπης και απόλυτης εμπιστοσύνης», δήλωσε μετά την επίσκεψή του»



Δεν τιμά την Ελλάδα η εικόνα στα τελωνεία Κήπου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας, σήμερα, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, την διήμερη περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη, επισκέφθηκε την Αντιπεριφέρεια Έβρου.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η παρουσία μου εδώ επαναβεβαιώνει το έντονο προσωπικό μου ενδιαφέρον, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, για την στήριξη της Περιφέρειας στο δύσκολο έργο το οποίο έχει αναλάβει.

Η Περιφέρεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δρομολόγησης μιας σειράς πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων, που θα βελτιώσουν σημαντικά τις υποδομές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και με αυτόν τον τρόπο θα καταστήσουν πιο εύκολη την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων αυτής της πανέμορφης περιοχής.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επισημάνω ότι η εικόνα την οποία είδα, σήμερα το πρωί, επισκεπτόμενος το τελωνείο των Κήπων, είναι μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα.

Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε.

Είναι απολύτως απαραίτητο να διερευνήσουμε, εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου, σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε επιτέλους η Θράκη, η Ελλάδα, η Ευρώπη να αποκτήσει την πύλη εισόδου που της αξίζει.

Και θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας πω ότι θα είμαστε σε στενή συνεργασία και με την Περιφερειακή ενότητα και με την Περιφέρεια για να μπορούμε να διερευνήσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, με κάτι λιγότερο, με κάτι μικρότερο.

Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, πιστεύουμε στη συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.