Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕΒ: Η διαφθορά φρενάρει την ανάκαμψη της χώρας


Ως αντικίνητρο για τις επενδύσεις χαρακτήρισε τη διαφθορά ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Άκης Σκέρτσος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς...Όπως εξήγησε αναλυτικά, η διαφθορά αποστερεί πολύτιμους πόρους από την εθνική οικονομία, πλήττοντας σοβαρά και εξίσου όχι μόνο το κράτος και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και την απασχόληση, το βιοτικό επίπεδο, την ποιότητα των δημόσιων αγαθών και εν τέλει την κοινωνική ευημερία.

Κατά τον ίδιο, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των θεσμών, η εντατικοποίηση των ελέγχων, η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και της δημόσιας λογοδοσίας, η βελτίωση της σαφήνειας της νομοθεσίας, η απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και ο περιορισμός της επαφής με τον ανθρώπινο παράγοντα μέσω της ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης των συναλλαγών μπορούν να επιφέρουν ορατά και άμεσα αποτελέσματα.

«Απαιτείται ουσιαστική και συντονισμένη προσπάθεια, τόσο από την πολιτεία, όσο και από τις επιχειρήσεις, για να στείλουμε διεθνώς το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο υποστηρίζοντας θεσμικές και τεχνολογικές λύσεις που προωθούν τη διαφάνεια» έσπευσε να προσθέτει και γνωστοποίησε πως ο ΣΕΒ έχει ήδη προτείνει 32 μεταρρυθμιστικές δράσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την αύξηση της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.