Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Βολεύτηκε κι η πρώην της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Το Σεπτέμβριο του 2014 είχε αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της νέας γενικού γραμματέας Κώστας Γασπαρινάτος ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics...



Η Μαρία Γιαννακάκη, τέως βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τοποθετήθηκε με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, γενική γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυρία Γιαννακάκη κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντα γενικού γραμματέα Κωστή Παπαϊωάννου.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 η κυρία Γιαννακάκη εξελέγη από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς βουλευτής Β΄ Πειραιά. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Παρέμβαση για την Αττική – Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση», υποστηριζόμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους. Εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος συγκεντρώνοντας 28.601 ψήφους και ποσοστό 1,76%.

Στο 4ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς τον Ιούνιο του 2015 ήταν υποψήφια πρόεδρος του κόμματος. Βγήκε δεύτερη πίσω από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο λαμβάνοντας ποσοστό 40,84% και 241 ψήφους.
Από τη Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε τον Αύγουστο του 2015, λόγω της διαφωνίας της με την απόφαση του κόμματος για εκλογική συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ.

Πλαστό πτυχίο είχε ο σύζυγος της

Το Σεπτέμβριο του 2014 είχε αποκαλυφθεί ότι ο σύζυγος της νέας γενικού γραμματέας Κώστας Γασπαρινάτος ως δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορυδαλλού είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Πολιτιστικής Διαχείρισης και Οικονομικών του Πολιτισμού από το London School of Economics.

Μετά την αποκάλυψη η κυρία Γιαννακάκη, είχε δηλώσει τότε, μεταξύ των άλλων, ότι η ίδια δεν γνώριζε για το γεγονός και ζήτησε ο σύζυγός της να υποστεί τις προβλεπόμενες από το νόμο συνέπειες.
Ειδικότερα, τότε η κυρία Γιαννακάκη είχε δηλώσει: «Όπως είδε το φως της δημοσιότητας, ο σύζυγος μου, εργαζόμενος από τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο Κορυδαλλού, είχε προσκομίσει εκ των υστέρων και μετά την πρόσληψή του, πλαστό πτυχίο. Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια, αφού με τον σύζυγό μου γνωρίστηκα το 1998 σε ακαδημαϊκό χώρο.

Ως έλληνας πολίτης, πολλώ δεν μάλλον ως βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο, οι οποίες και θα ακολουθηθούν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν υποπέσει σε τέτοια αδικήματα. Κατά συνέπεια ζητώ να υποστώ εγώ και η οικογένεια μου, την ίδια μεταχείριση που έχουν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες.
Προκαλώ μάλιστα οποιονδήποτε να αναφέρει, αν από την ημέρα που πληροφορήθηκα το γεγονός, απευθύνθηκα οπουδήποτε προκειμένου να προστατεύσω τον σύζυγό μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.