Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Όταν ο... Τσιπράκος πυροβολούσε τον Σαμαρά, που προσπαθεί να αντιγράψει


Ήταν Μάρτιος του 2014 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωνε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος ότι το πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ, θα μοιραστεί σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους. Η παροχή ονομάστηκε κοινωνικό μέρισμα...



Η κριτική που δέχτηκε ήταν σφοδρή. Επικέντρο της το γεγονός ότι το κράτος είχε περίπου κηρύξει στάση πληρωμών σε όσους χρωστάει, είχε στραγγίξει φορολογικά τους πολίτες και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εμφανίζεται ένα ουσιαστικά πλαστό πλεόνασμα.

Φυσικά, αυτός που έβαλε πρώτος το λίθο ήταν ο (ακόμη… αναμάρτητος τότε) νυν πρωθυπουργός.

Σε μια από τις περίφημες πύρινες ομιλίες του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αγωνιούσε τότε να διαδεχτεί τον πολιτικό αντίπαλό του στο Μέγαρο Μαξίμου, χάιδευε με τα εξής λόγια τα αυτιά των ψηφοφόρων. «Το πλεόνασμά τους είναι σεσημασμένο για τους Έλληνες. Σ’ αυτό κρύβονται όλες οι αμαρτίες, όλες οι πληγές, όλη η σήψη, όλη η απάτη της σημερινής πολιτικής. Σ’ αυτό κρύβεται το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων, η καταστροφή νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι λιποθυμίες παιδιών από ασιτία, τα εκατομμύρια των ανέργων, η ζωή εν τάφω στα νοσοκομεία, στα ψυχιατρεία και στα άσυλα ανιάτων, οι παγωμένες νύχτες και οι πεινασμένες μέρες χιλιάδων και χιλιάδων συνταξιούχων».

Η ιστορία με τα «πριν» και τα «μετά» του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού (και για πολλούς πρώην αριστερού) πολιτικού ανδρός προβάλλεται σε επαναλήψεις και σχεδόν καθημερινή βάση από το Σεπτέμβριο του 2015 και έπειτα.

Πλέον, εκείνο το «σεσημασμένο πλεόνασμα τους» είναι το πλεόνασμα με το οποίο η κυβέρνηση τουπροσπαθεί να αντιστρέψει το δυσοίωνο κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της. Είναι όμως ένα «τρικ», που όπως διδάσκει η πρόσφατη ιστορία, πολύ δύσκολα θα ισοσκελίσει το έλλειμμα αξιοπιστίας που πλεονάζει πια στον... εφευρέτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.