Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Οι συνωμοσίες της σαϊεντολογίας


H σαϊεντολογία δεν παίρνει την κριτική αψήφιστα και γυρνά αμέσως να δαγκώσει το χέρι που πάει να τη χτυπήσει...Ήδη από τις εποχές που ο Ρον Χάμπαρντ ίδρυε την αποκρυφιστική σέχτα, η σαϊεντολογία (ή σαηεντολογία, όπως τη θέλουν οι έλληνες πιστοί της) χτύπησε αλύπητα και ανελλιπώς κάθε αποστάτη της ή οποιονδήποτε άλλο θέλησε να την πλήξει.
Ακόμα και ειδικά σχεδιασμένη ομάδα έχουν γι’ αυτό, Γραφείο Ειδικών Θεμάτων (Office of Special Affairs) τη λένε, που όταν δεν κάνει προπαγάνδα οργανώνει τη στρατηγική της επίθεσης κατά θεσμών ή μεμονωμένων στόχων.
Κάνει βέβαια και πολλά ακόμα, όπως να παρεισφρέει και να επηρεάζει ό,τι μπορεί, από τον Τύπο μέχρι και την κυβέρνηση.
Οι πλεκτάνες της σαϊεντολογίας πολλές και διαβόητες και τα παρακάτω περιστατικά ακούστηκαν στα πέρατα του κόσμου, δείχνοντας τις σκοτεινές μοχλεύσεις της επικίνδυνης αίρεσης που μετατρέπεται σε σκοτεινή παγκόσμια συνωμοσία…

Πώς κατασκοπεύεις το αμερικανικό Δημόσιο
Απλά απλά, η μεγαλύτερη εγχώρια εκστρατεία κατασκοπείας που στήθηκε ποτέ κατά της αμερικανικής κυβέρνησης δεν προήλθε από κάποιον από τους παραδοσιακούς εχθρούς των ΗΠΑ, αλλά από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας! Όλα άρχισαν το 1967, όταν η Εφορία άλλαξε το φορολογικό καθεστώς της σαϊεντολογίας βλέποντας πως τα πεπραγμένα της δεν ήταν νόμιμα, μιας και το μόνο που έκανε ήταν να «λειτουργεί προς όφελος του Λ. Ρον Χάμπαρντ και της οικογένειάς του».
Όπως ήταν φυσικό, οι σαϊεντολόγοι αρνήθηκαν να πληρώσουν τους φόρους που τους επέβαλε το αμερικανικό Δημόσιο, αν και δεν έμειναν εκεί. Προοιωνίζοντας ίσως το μέλλον των σκοτεινών μεθοδεύσεων της αίρεσης, η σαϊεντολογία επιδόθηκε σε μια πελώρια και μαεστρικά ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατασκοπείας κατά της Εφορίας.
Το πρώτο που έκανε η «Επιχείρηση Χιονάτη» ήταν να φυτέψει κοριούς στις κεντρικές υπηρεσίες της Εφορίας, παρακολουθώντας πια από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα. Και μετά πέρασε στο κυρίως μενού της πλεκτάνης, στέλνοντας τα πρωτοπαλίκαρά της να γίνουν εφοριακοί και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του κράτους!
Μέχρι το 1977, οι σαϊεντολόγοι είχαν χιλιάδες αντίγραφα διαβαθμισμένων εγγράφων στα χέρια τους. Την ίδια χρονιά, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η συνωμοσία, ο σαϊεντολόγος George Bennett Wolfe πιάστηκε στα πράσα να κλέβει απόρρητα έγγραφα από δικαστική αίθουσα. Στα αμέσως επόμενα χρόνια, άλλοι έντεκα σαϊεντολόγοι που είχαν παρεισφρήσει σε δημόσιους οργανισμούς συνελήφθησαν, δικάστηκαν και φυλακίστηκαν.
Αν και, όπως φάνηκε, αυτή δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου…

Πώς καταλαμβάνεις μια ολόκληρη πόλη
Όταν η χάρη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας έφτασε ως την πόλη Clearwater της Φλόριντα, η αίρεση είχε πια μεγάλα σχέδια. Όπως αποκάλυψε εξάλλου ο τοπικός Τύπος και περιέγραψε λεπτομερώς η Daily Mail, ήθελαν να καταλάβουν όλη την πόλη! Σχετικά δημοσιεύματα του 1980 θέλουν τους σαϊεντολόγους να παρακολουθούν στενά τον δήμαρχο και να έχουν παρεισφρήσει στην αστυνομία, προσπαθώντας να σιγήσουν οποιαδήποτε κριτική εναντίον τους.
Οι εφημερίδες δημοσίευσαν μάλιστα τις οδηγίες του ίδιου του Ρον Χάμπαρντ για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζει η Εκκλησία του όσους την αντιστρατεύονται. Ας τον ακούσουμε, μιας και έχει άμεση σχέση με το θέμα μας: «1) Βρες ποιοι μας επιτίθενται, 2) Ξεκίνα αμέσως να τους ερευνάς για κακουργήματα ή άλλα αδικήματα χρησιμοποιώντας τους δικούς μας επαγγελματίες και όχι εξωτερικούς συνεργάτες, 3) Παίξε έξυπνα απαντώντας τους πως καλωσορίζουμε κάθε έρευνα εναντίον μας, 4) Άρχισε να τροφοδοτείς μακάβριες, ματωμένες, σεξουαλικές ή εγκληματικές αποδείξεις για τους διώκτες μας στον Τύπο»!

Πώς απαλλάσσεσαι μαεστρικά από τους βραχνάδες
Υπήρχε ένα μη κυβερνητικό σωματείο στις ΗΠΑ που ασχολούνταν με τις αιρέσεις, προσπαθώντας να συνδράμει τις οικογένειες που είχαν χάσει δικούς τους σε συνωμοτικές σέχτες και αποκρυφιστικές λατρείες. Το Cult Awareness Network δεν ήταν μικρό πράγμα, καθώς έφτασε να δέχεται και να διαχειρίζεται 16.000 κλήσεις τον χρόνο και στα 20 χρόνια της λειτουργίας του ξεσκέπασε πολλές αιρέσεις ή «θρησκείες» που λειτουργούσαν με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.
Το δίκτυο διασταυρώθηκε όπως ήταν φυσικό με τον δρόμο της σαϊεντολογίας, κάτι που θα προσυπέγραφε τον οριστικό χαμό του. Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας επιδόθηκε σε μπαράζ μηνύσεων κατά της φιλανθρωπικής οργάνωσης, περισσότερες από πενήντα υποθέσεις δηλαδή κατηγορώντας τη για ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Οι περισσότερες δεν έφταναν μάλιστα καν στη δικαστική αίθουσα, καθώς ήταν απλώς εκστρατείες εκφοβισμού. Μία από δαύτες έφτασε βέβαια και υποχρέωνε τώρα -ποιος ξέρει πώς- το Cult Awareness Network να πληρώσει αποζημιώσεις της τάξης των 2 εκατ. δολαρίων! Το σωματείο δεν μπορούσε φυσικά να αποπληρώσει το τίμημα και κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας.
Και, μαντέψτε, η σαϊεντολογία επενέβη και το εξαγόρασε για λογαριασμό της! Πλέον το σωματείο είναι όργανο της σαϊεντολογίας, επιδιδόμενο σε προπαγάνδα υπέρ της και δοξάζοντας τους σαϊεντολόγους που υπάρχουν στον κόσμο…

Πώς μάχεσαι τους εχθρούς σου
Είναι γεγονός ότι ο κόσμος πρωτοσυνειδητοποίησε πόσο παράξενες ήταν οι ιδέες της σαϊεντολογίας όχι από κάποιο δημοσίευμα ή κολοσσιαία αποκάλυψη, αλλά από τον τηλεοπτικό κόσμο του «South Park»! Η δαιμόνια σειρά γελοιοποίησε την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, αν και τα μελλούμενα δεν θα μπορούσε στα σίγουρα να τα προβλέψει.
Σε εσωτερικό υπόμνημα του Γραφείου Ειδικών Θεμάτων (το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώην μέλος της αίρεσης), οι σαϊεντολόγοι ψάχνουν «βιώσιμες λύσεις που μπορούν να προταθούν» εναντίον των δημιουργών της σειράς! Κι ενώ το πράγμα μοιάζει κωμικά μοχθηρό, δεν είναι καθόλου, καθώς παρακάτω διαβάζουμε μια μακροσκελή λίστα φίλων και γνωστών των δύο δημιουργών Ματ Στόουν και Τρέι Πάρκερ, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορούν να χειριστούν τον περίγυρό τους αναζητώντας τρόπους να τους χτυπήσουν.
Διάφοροι κωδικοί είναι σημειωμένοι πάνω στο υπόμνημα και σύμφωνα με τον αποστάτη σήμαιναν πολλά και διάφορα, όπως το να ψάχνουν τα σκουπίδια τους για αποδείξεις, να παρακολουθούν το τηλέφωνό τους, ακόμα και τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Η κατάληξη του υπομνήματος ήταν χαρακτηριστική, μιας και οι σαϊεντολόγοι βρήκαν τελικά τον τρόπο να εκβιάσουν τον Ματ Στόουν: «Υπάρχουν νήματα που μπορούν να κινηθούν κατά του Στόουν», τελειώνει χαιρέκακα. Το γεγονός αποκαλύφθηκε από έρευνα και δημοσιοποίηση σχετικών εγγράφων της Village Voice…

Πώς κάνεις το ίντερνετ να σωπάσει
Όπως αποκάλυψαν μια σειρά από αποστάτες, το Γραφείο Ειδικών Θεμάτων διαθέτει μια πλήρως στελεχωμένη υπηρεσία που ασχολείται με την ηλεκτρονική κριτική της θρησκείας, απαντώντας στις πολεμικές ή προσπαθώντας να τις εξαφανίσει από το ίντερνετ.
Δεν είναι βέβαια σαν παραδοσιακό γραφείο Τύπου, καθώς το φόρτε τους είναι οι αθέμιτες τακτικές και οι παρασκηνιακές μοχλεύσεις. Η σαϊεντολογία έχει πιαστεί, ας πούμε, αναρίθμητες φορές να προσπαθεί μέσω πολλαπλών λογαριασμών και επιθετικών τακτικών να επεξεργαστεί λήμματα της Wikipedia αφαιρώντας κάθε κριτική στην Εκκλησία!
Το πράγμα έγινε μάλιστα τόσο ενοχλητικό για την online εγκυκλοπαίδεια που η Wikipedia αναγκάστηκε να απαγορεύσει στους σαϊεντολόγους (τους φανερούς τουλάχιστον) να πειράζουν τα άρθρα της. Η Wikipedia φιλοξένησε κατόπιν εκτεταμένο άρθρο για τους ηλεκτρονικούς πολέμους της σαϊεντολογίας…

Πώς διαδίδεις ψέματα για τους αποστάτες σου
Μια γυναίκα γίνεται μέλος της σαϊεντολογίας, δεν μένει καθόλου ικανοποιημένη με αυτό που αντικρίζει και αποφασίζει κάποια στιγμή να εγκαταλείψει τη θρησκεία. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ, στις παραδοσιακές τουλάχιστον θρησκείες, μιας και η σαϊεντολογία δεν εμφανίζεται καθόλου έτοιμη να αφήσει το κοπάδι της να ξεστρατίσει.
Η Bonnie Woods έφυγε από το ποίμνιο της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας το 1982, αν και κράτησε το στόμα της κλειστό, μιας και φοβόταν την αντίδραση των μελών της. Και παρά το γεγονός ότι η γυναίκα δεν είπε ποτέ και τίποτα, η σαϊεντολογία επιδόθηκε σε σφοδρή πολεμική εναντίον της μόνο και μόνο επειδή ήταν αποστάτρια!
Δεν ήταν μόνο ότι την παρακολουθούσαν διαρκώς, ήταν κυρίως ότι μοίραζαν φυλλάδια στον δρόμο σπιλώνοντας την ηθική της και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να της κάνουν τη ζωή κόλαση. Η Woods δεν άντεξε τελικά και κατέθεσε μήνυση εναντίον τους, μόνο και μόνο για να απαντήσουν οι παντοδύναμοι σαϊεντολόγοι με όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις δικές τους μηνύσεις!
Η ταλαίπωρη γυναίκα κέρδισε τελικά, αν και για να απαλλαγεί από τον βραχνά των σαϊεντολόγων και να δικαιωθεί θα έπρεπε να περάσουν 17 χρόνια, καθώς η υπόθεση τελεσιδίκησε μόλις το 1999…

Πώς κοροϊδεύεις τον κόσμο να σου δίνει λεφτά
Μόλις πέρυσι, η ηθοποιός Τζίνα Έλφμαν κλήθηκε στη Legoland για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η ηθοποιός ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμη να πάρει μέρος στη γιορτούλα και δεν δέχτηκε μάλιστα δολάριο για την παρουσία της. Αντ’ αυτού, ζήτησε από τη Lego να δωρίσει 10.000 δολάρια σε ένα φιλανθρωπικό σωματείο που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παρά το όνομά του βέβαια, το Youth for Human Rights Group δεν έχει καμία σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα! Κι αυτό γιατί δεν είναι παρά ένας ακόμα μη κυβερνητικός οργανισμός που λειτουργεί ως βιτρίνα για τη σαϊεντολογία, η οποία δεν είναι ακριβώς υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ιστορία με τα πρώην μέλη της που κατηγορήθηκαν για κύκλωμα εκμετάλλευσης παιδικής εργασίας δεν αφήνει εξάλλου περιθώρια αμφιβολίας.
Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει μοναδικό αντικείμενο την εξάπλωση της σαϊεντολογίας και, όπως είναι γνωστό, η Τζίνα Έλφμαν είναι εδώ και χρόνια μέλος της θρησκείας. «Όλοι οι οργανισμοί και οι ενώσεις σχηματίζουν ένα παγκόσμιο δίκτυο», διαβάζουμε σε σχετικό ανακοινωθέν της κυβέρνησης του γερμανικού κρατιδίου του Αμβούργου, «όλες οι υπηρεσίες έχουν σκοπό να τραβήξουν την προσοχή στην τεχνολογία του Λ. Ρον Χάμπαρντ και να την παραδώσουν στον κόσμο». Τις περιπέτειες του δέντρου της Legoland έβγαλε στην επιφάνεια το Hollywood Reporter, πυροδοτώντας μια σειρά από περιστατικά εκατέρωθεν…

Πώς επιστρατεύεις τις διασημότητες να «στραγγαλίζουν» τις ειδήσεις
Άλλη μια ηθοποιός, η Λέα Ρίμινι, ιδιαιτέρως γνωστή στις ΗΠΑ από τη σειρά του δικτύου CBS «King of Queens», αποκάλυψε πρόσφατα πως της ζητήθηκε από την Εκκλησία να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της στον σταθμό για να πνίξει ένα θέμα κατά της σαϊεντολογίας που θα έπαιζε σε οχτώ συνέχειες στην ενημερωτική εκπομπή «60 Minutes».
Ο Τομ Κρουζ της τηλεφώνησε προσωπικά, μιας και η ίδια είναι εδώ και τριάντα χρόνια μέλος της θρησκείας, και της διεμήνυσε να κάνει ό,τι μπορεί για να θάψει το CBS την εκπομπή. Να απειλήσει δηλαδή πως θα φύγει από την τηλεοπτική σειρά αν οι ειδήσεις φιλοξενούσαν τη σειρά των αποκαλυπτικών ειδήσεων για τα πεπραγμένα της σαϊεντολογίας.
Η Ρίμινι δεν ένιωθε βέβαια καθόλου άνετα με το έργο που της ανατέθηκε. Πήγε πάντως δειλά δειλά στη διευθύνουσα σύμβουλο του σταθμού, Leslie Moonves, για να τη βολοδοσκοπήσει, αν και εκείνη είχε ξανακούσει για το θέμα. «Δεν είσαι η μόνη που μου τηλεφώνησε γι’ αυτό», της είπε, «και δεν πρόκειται να κάνουμε καμία κουβέντα γι’ αυτό». Το CBS έπαιξε τελικά το θέμα και η Ρίμινι δέχτηκε τη δριμεία κριτική της σαϊεντολογίας.
Στο τέλος δεν άντεξε τις αήθεις επιθέσεις και έκανε μήνυση στην Εκκλησία απαιτώντας αποζημιώσεις της τάξης του 1,5 εκατ. δολαρίων…

Πώς φιμώνεις ακόμα και τα βιβλία
Οι κριτικές που διατυπώνονται στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας δεν προέρχονται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες και πρώην μέλη, αλλά και από ανθρώπους που συνδέονται στενά με το σκοτεινό θρησκευτικό κίνημα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ακόμα και η οικογένεια του σημερινού ηγέτη David Miscavige. Τόσο η ανιψιά του όσο και ο ίδιος ο πατέρας του, Ron Miscavige, έχουν αποκαλύψει πολλά και διάφορα για τα παρασκηνιακά της σαϊεντολογίας σε άρθρα και βιβλία!
Το πόνημα του πατρός μάλιστα («Ruthless: Scientology, My Son David Miscavige, and Me») ισχυρίζεται ότι ο γιος δεν πήρε ποτέ το χρίσμα της διαδοχής από τον Ρον Χάμπαρντ, αλλά κατέλαβε σχεδόν πραξικοπηματικά την ηγεσία. Αυτό δεν είναι βέβαια το μόνο που εξομολογήθηκε δημοσίως ο πατέρας του ηγέτη, ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκρατία κατά των μελών, άθλιες συνθήκες πίστης, ακόμα και για περιστατικά βίας και κακοποίησης μελών.
Ο γιος εξοργίστηκε, όπως ήταν φυσικό, όταν έμαθε πως ο πατέρας του γράφει βιβλίο για το κίνημα που τους δίνει ψωμί και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σταματήσει την έκδοση. Μηνύσεις φυσικά, το βούτυρο στο ψωμί της σαϊεντολογίας. Οι απόπειρες απέτυχαν ωστόσο και το βιβλίο βρέθηκε τελικά στις προθήκες των βιβλιοπωλείων…

Πώς φυτεύεις έναν σαϊεντολόγο στο Κογκρέσο
Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας λαχταρά ακόμα περισσότερη εξουσία και επιρροή και μεθοδεύει τις επόμενες κινήσεις της την ώρα που μιλάμε. Ακόμα και το δικό της φερέφωνο προσπάθησε να εγκαταστήσει στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, για να έχει εκ των έσω λόγο στις ζυμώσεις.
Ο David Jolly κατέβηκε υποψήφιος με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στο Clearwater της Φλόριντα και καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ισχυριζόταν πως ήταν θεοσεβούμενος χριστιανός. Οι πολίτες του Clearwater τον είχαν δει όμως σε όλες τις εκδηλώσεις της σαϊεντολογίας και τους εράνους υπέρ της και συχνά-πυκνά ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της τοπικής Εκκλησίας!
Όπως αποδείχτηκε, ο βασικός χρηματοδότης του υποψήφιου γερουσιαστή ήταν η σαϊεντολογία. Ακόμα πιο μαγικό ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της καμπάνιας εξαφανίστηκαν από το ίντερνετ όλες οι φωτογραφίες και οι αναφορές που τον συνέδεαν με τη θρησκεία. Ακόμα και η σελίδα του στη Wikipedia υπέστη κοπτοραπτική. Όταν φάνηκε πάντως πως ο χριστιανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν όργανο των σαϊεντολόγων, ο Jolly αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τη δημοκρατική κούρσα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.