Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

"Πάγωσε" η παραίτηση Ρέντσι


Μόλις μισή ώρα διήρκησε η δεύτερη συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, στο Κυρηνάλιο Μέγαρο έπειτα από την οποία έγινε γνωστό πως η παραίτησή του «παγώνει»...Ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε επισήμως από τον 41χρονο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος να «αναβάλλει την απόφασή του».

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε απόψε στο Κυρηνάλιο Μέγαρο τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Ο πρωθυπουργός έπειτα από την έκβαση του χθεσινού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, ανακοίνωσε πως δεν κρίνει δυνατή την συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης και επιπλέον εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεδομένης της αναγκαιότητας για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναβάλλει την παραίτησή του και να την υποβάλει μετά την ολοκλήρωση» της ψήφισης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την προεδρία της Δημοκρατίας της Ιταλίας.

Νωρίτερα, διαρροές του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού ανέφεραν πως ο Ρέντσι θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η απόφαση ανατρέπει τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι μετά τη συντριπτική ήττα στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και έπειτα από την ανακοίνωση παραίτησής του.

Εντούτοις, οι πρωινές συνομιλίες του με τον Ματαρέλα, ο οποίος έκανε λόγο για απαραίτητο «πολιτικό κλίμα γαλήνης και πολιτικού σεβασμού», τον οδήγησαν να δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας να «παγώσει» την παραίτησή του έστω μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού που υπολογίζεται τις ερχόμενες ημέρες.

Η πρόθεσή του να παραμείνει στην πρωθυπουργία είχε διαφανεί μετά τις δηλώσεις που φέρεται να πραγματοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο «αστραπή» διάρκειας μόλις είκοσι λεπτών.

Σύμφωνα με διαρροές, λοιπόν, ο Ρέντσι λέγεται πως πριν μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο δήλωσε: «Παραιτούμαι αλλά μόνο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Το κάνω με αίσθημα ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.