Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στην Ιαπωνία οι νέοι δεν βρίσκουν συντρόφους και παντρεύονται τους... κολλητούς τους!


Λύση στο πρόβλημα της αδιαφορίας για σεξ που καταγράφεται στην Ιαπωνία αλλά και των...


 καταιγιστικών ρυθμών της ζωής που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για φλερτ, ρομαντικά ραντεβού και σχέσεις φαίνεται πως βρήκαν οι νέοι στην Ιαπωνία. Παντρεύονται τους φίλους τους!
Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση δείχει ότι το 69% των ανδρών και το 59% των γυναικών δεν έχουν σύντροφο. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο της χώρας αναφέρει επίσης ότι περίπου το 80% των άγαμων θέλουν να παντρευτούν. Η λύση που έχουν βρει είναι πολύ απλή: Παντρεύονται τους δια βίου φίλους τους.
Σε δημοσίευμα του Independent αναφέρεται ότι μια σχετική ιαπωνική ιστοσελίδα περιγράφει απίστευτες ιστορίες για πως οι άνθρωποι παντρεύτηκαν τους κολλητούς τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με μόλις 8,4 παιδιά να γεννιούνται ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Ο πληθυσμός της 127εκατ. ανθρώπους αναμένεται να μειωθεί σε 87 εκατ. το 2060.
Τις τελευταίες εβδομάδες, οι άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει ιστορίες στην ιστοσελίδα aggregator Matome Naver, αναφέροντας πολλές περιπτώσεις όπου ένας συνάδελφος τη φίλη του ή τον φίλο του που γνώριζε για περισσότερο από δέκα χρόνια. Η τάση αυτή ονομάστηκε «Kousai zero Nichikon» και χονδρικά μεταφράζεται ως «πάντρεμα χωρίς ραντεβού».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δημοφιλούς γιαπωνέζας ηθοποιού Maki Horikita, η οποία παντρέυτηκε τον συμπραγωνιστή της Koji Yamamoto το 2015 μετά από μόλις ένα μήνα ραντεβού.
Το γεγονός ότι η κατάσταση με την αναζήτηση συζύγων στην Ιαπωνία βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση ένα άρθρο στο περιοδικό Joshi Spa τον περασμένο μήνα συγκρίνει το «κυνήγι» των συντρόφων τον Περιοδικό τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με το κυνήγι για έναν εταίρο του γάμου με την αυτοκτονία!
Η νέα τάση, πάντως παραλληλίζεται με την παραδοσιακή οικογενειακή κατάσταση στην Ιαπωνία, όπου οι γονείς επέλεγαν τους συζύγους των παιδιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.