Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Έκλεψαν ελαιώνα και έβγαλαν 700 κιλά λάδι!


Μια… ασυνήθιστη κλοπή εξιχνιάστηκε τις τελευταίες ώρες από το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας...Συγκεκριμένα, άγνωστοι είχαν κλέψει τις ελιές από έναν ολόκληρο ελαιώνα, μια συγκομιδή που τους απέφερε σχεδόν 700 κιλά λάδι!
Τελικά, όπως αποδείχθηκε πίσω από την κλοπή βρίσκονται δύο αδέρφια από την Αλβανία, ηλικίας 30 και 39 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της κλοπής. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι τα δύο αδέρφια ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν μέσα σε ένα βράδυ (27 προς 28 Νοεμβρίου του 2016) από ελαιώνα ιδιοκτησίας άλλου σε περιοχή των Σερρών, μεγάλη ποσότητα καρπού, την οποία μεταποίησαν σε λάδι σε ελαιοτριβείο της περιοχής.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σπίτια τους καθώς και στο προαναφερόμενο ελαιοτριβείο παρουσία Δικαστικού Λειτουργού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 47 δοχεία που περιείχαν 691,5 κιλά βιολογικού ελαιολάδου, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποίησαν για το μάζεμα της ελιάς.
Τα κατασχεθέντα δοχεία ελαιολάδου αποδόθηκαν στον 47χρονο ιδιοκτήτη, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του η συνολική ζημιά που υπέστη ανέρχεται στις 10.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.