Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Άλλο ένα Σαββαοκύριακο με συνέντευξη από το "πουλέν" του Κυριάκου


Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο, πλέον, χωρίς εφημερίδα να δημοσιεύει συνέντευξη του Μακάριου Λαζαρίδη, κάτι που εντείνει τις μουρμούρες στο εσωκομματικό μέτωπο της Νέας Δημοκρατίας...Για ακόμη μία φορά επιδίδεται σε "τσιτάτα" και επιφανειακές οικονομικές προσεγγίσεις, χωρίς να μπορεί σε βάθος να επικοινωνήσει τις πραγματικές λύσεις που χρειάζεται η οικονομία της χώρας για να πάρει μπροστά.

Την ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα πολιτική αλλαγή, προκειμένου η χώρα να απεγκλωβιστεί από μια ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Free Sunday", ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ Μακάριος Λαζαρίδης.

"Το μαύρο που σήμερα σκεπάζει τη χώρα από τις επιλογές της Κυβέρνησης δεν αρμόζει στους Έλληνες και πρέπει πολύ σύντομα να αποτελέσει παρελθόν" υπογραμμίζει ο κ. Λαζαρίδης και προσθέτει: "Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει σελίδα. Ο λόγος πρέπει να δοθεί στους πολίτες για να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή … Σήμερα, η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη στα σχέδια μιας ανίκανης να ανατάξει την οικονομία και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης. Ανήμπορη να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αδυνατεί εμφανώς να λειτουργήσει ως Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι ως μια φράξια που διχάζει τους Έλληνες και δηλητηριάζει το δημόσιο διάλογο. Έχουν προηγηθεί τα "παιχνίδια" με την οικονομία, που έβλαψαν βαριά το κύρος της χώρας και την τσέπη των Ελλήνων πολιτών. Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, σε κάθε τομέα, αφήνει πίσω της μεγάλα βάρη για κάθε ελληνική οικογένεια".

Σε ό,τι αφορά της διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Λαζαρίδης αναφέρει: "Η έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος είναι αβέβαιη. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες. Έχει αποδειχθεί, μέχρι σήμερα, ότι οι συνεχείς καθυστερήσεις οδηγούν πάντα σε νέα επώδυνα μέτρα. 14 μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα ύψους 9 δις ευρώ, ο δημοσιονομικός "κόφτης" σε μισθούς και συντάξεις και ένα αιώνιο υπερταμείο για τη δημόσια περιουσία … Η Κυβέρνηση βλέπει καθημερινά ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει. Και για αυτό, αντί να διαπραγματεύεται για το καλό της χώρας, επιλέγει να σπείρει τον διχασμό στους πολίτες. Κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις για να κρύψει την ανικανότητά της. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, ενώ το σύνηθες είναι οι Κυβερνήσεις να κατηγορούν τις προηγούμενες, ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί την επόμενη".

Επίσης, για την υπόθεση του χρέους ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει: "Η Κυβέρνηση αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Έχει αναγάγει το χρέος σε ένα προπέτασμα για να κρύψει την ανικανότητά της ... Η ρύθμιση του χρέους από μόνη της δεν λέει τίποτα, αν δεν συνοδεύεται από μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ανάπτυξη, που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.