Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο καιρός της Παρασκευής


Χιόνια και τσουχτερό κρύο. Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο...



Την Παρασκευή αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και νότια σε ορεινά-ημιορεινά, αλλά και τις πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Το βράδυ θα χιονίσει και στα υπόλοιπα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνια, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις το πρωί αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνια στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στη Θεσσαλία (από τα 200 μέτρα). Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (από τα 500 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις. Τοπικές βροχές στην Κρήτη και βαθμιαία χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Ο καιρός του Σαββάτου

Το Σάββατο στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (από τα 300-400 μέτρα) και της Κρήτης (από τα 600 μέτρα), αλλά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (από τα 200 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.