Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν προβάδισμα στο "ΟΧΙ" στην Ιταλία


Αν και οι δημοσκοπήσεις στην Ιταλία έχουν σταματήσει από τις 18 Νοεμβρίου, τα ιδιωτικά στοιχήματα δείχνουν ότι η εκστρατεία του "Όχι" διατηρεί καθαρό προβάδισμα να επικρατήσει στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, αναφέρει το CNBC...



Ενώ λοιπόν οι αγορές των μετοχών και ομολόγων περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος, το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει η ιταλική οικονομία είναι αυτό τον "κόκκινων" δανείων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ιταλικών τραπεζών αγγίζουν τα 360 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ανάγκες των τραπεζών συνολικά ανέρχονται σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου για να αποφύγουν την κατάρρευση. Ωστόσο, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Carlo Padoan επιχειρεί να καταλαγιάσει τις ανησυχίες πως σε περίπτωση που επικρατήσει το "Όχι" δεν θα προκληθεί χρηματοπιστωτικός σεισμός, αλλά σίγουρα αναταραχή για ένα 48ωρο.

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, λοιπόν, τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν 75% πιθανότητα να κερδίσει το "Όχι", ενώ γρίφος παραμένει τι θα κάνει ο πρωθυπουργός Renzi σε αυτήν περίπτωση. Θα επισκεφθεί τον πρόεδρο Mattarella, προκειμένου να παραιτηθεί, ή θα ακούσει τους συντρόφους του που του ζητούν να μείνει στην εξουσία ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της κάλπης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.