Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Για πρώτη φορά: Το Μαξίμου απειλεί με πρόωρες εκλογές λόγω ΔΝΤ!


Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου κάνει πλέον καθαρά λόγο για πολιτικές εξελίξεις, ήτοι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, στην περίπτωση που το ΔΝΤ εμμείνει στην σκληρή γραμμή για νέα μέτρα ύψους 4,2 δις ερυώ την διετία 2018-2020...



Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει τώρα τέτοιου ύψους μέτρα ιδίως αν αφορούν σε μείωση του αφορολογήτου ορίου και περικοπές των καταβαλλόμενων συντάξεων όπως εισηγείται το Ταμείο αν δεν μειωθεί ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αυτή είναι η θέση ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά στα νέα μέτρα σοκ που ζητά το ΔΝΤ και υπολογίζονται σε 4,2 δισ. ευρώ για την τριετία 2018 – 2020.

Η ίδια πηγή σημείωνε πως η αποδοχή από τώρα των μέτρων αυτών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις και «αυτό το ξερουμε και εμείς αλλά και αυτοί».

Το ΔΝΤ ζητά χαμηλότερους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, ενώ εάν δεν υπάρξει μείωση των στόχων, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα μείωση των συντάξεων.

Έτσι και αλλιώς, το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές, ανέφερε η ίδια πηγή.

Επιπλέον η εκτίμηση της ίδια πηγής αναφορικά με το τι μπορεί να αποδώσει το επικείμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όταν και αναμένεται επίσης να διαπιστωθεί αρκετά μεγάλη συμφωνία στο επίπεδο το Staff Level Agreement είναι η εξής:

«Τίποτα δεν θα κλείσει εάν δεν κλείσουν όλα σε ένα μεταγενέστερο Eurogroup εντός του έτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.