Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Τραμπ γκρέμισε την μετοχή της Boeing


Ένα τιτίβισμα του νέου Πλανητάρχη ήταν αρκετό για να πέσει μέσα σε λίγα λεπτά η μετοχή της εταιρείας που θεωρείται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής… της Boeing...Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπονέθηκε στο Twitter ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας είναι πολύ ακριβά και κάλεσε την Ουάσινγκτον να ακυρώσει την παραγγελία των «Air Force One». Η εταιρεία απο την άλλη τον βγάζει… ψεύτη.

Ένα τιτίβισμα του νέου Πλανητάρχη ήταν αρκετό για να πέσει μέσα σε λίγα λεπτά η μετοχή της εταιρείας που θεωρείται ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής… της Boeing. Ο Ντόναλντ Τραμπ παραπονέθηκε στο Twitter ότι τα αεροσκάφη της εταιρείας είναι πολύ ακριβά και κάλεσε την Ουάσινγκτον να ακυρώσει την παραγγελία των «Air Force One». Η εταιρεία απο την άλλη τον βγάζει… ψεύτη.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην εταιρεία Boeing και τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά από tweet του δεύτερου. Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατήγγειλε πως “η κοστολόγηση του νέου Air Force One είναι εκτός ελέγχου και κοστίζει τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια!”, ζητώντας να γίνει “ακύρωση παραγγελίας”.

Μέσα σε λίγα λεπτά η μετοχή του “κολοσσού του αέρα” έπεσε κατά 1,3% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Και μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής αεροπλάνων, δεύτερος μεγαλύτερος αμυντικός ανάδοχος στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εταιρεία, φρόντισε να απαντήσει γρήγορα στον Τραμπ μέσω του twitter, ανεβάζοντας μία φωτογραφία που δείχνει παλαιότερη δήλωση της σχετικά με το κόστος του αεροσκάφους, το οποίο είναι 170 εκατομμύρια δολάρια και οχι 4 δισεκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.