Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Οι τρεις mega-ανατροπές για τους ασφαλισμένους που φέρνει το 2017


Τρεις μεγάλες ανατροπές για του ασφαλισμένους φέρνει το 2017 αφού από 1η Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις δύο ασφαλιστικών νόμων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση το 2015 και το 2016...



Σύμφωνα με την «Ημερησία» οι αλλαγές αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές, τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

Όσον αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, πλέον από την αρχή του νέο έτους αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, τους αγρότες και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Από 1η Ιανουαρίου αυξάνονται τα όρια ηλικίας για όσους δεν είχαν συμπληρώσει έως τις 19 Αυγούστου και τις δύο, αθροιστικά, προϋποθέσεις συνταξιοδότησης δηλαδή το όριο ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης.

Τέλος «κουρεμένες» και με «προσωπικές διαφορές» θα είναι όλες οι συντάξεις για τους ασφαλισμένους που θα αποφασίσουν να συνταξιοδοτηθούν μέσα στο 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.