Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Mega...λα χρέη!!!

Βουλιάζει... στα χρέη το κανάλι της Μεσογείων. Η φιλόδοξη και πανάκριβη παραγωγή "Το Νησί" αλλά και η επένδυση και σε άλλα...



εξίσουν ακριβά προγράμματα, έφεραν μεν την πολυπόθητη τηλεθέαση, όχι, όμως, και τα επιθυμητά διαφημιστικά έσοδα. Μέσα σε ένα χρόνο, τα διαφημιστικά έσοδα του Mega έχουν πέσει κατά 40% σε σχέση με περυσινή σεζόν.
Και τι δεν έχουν εφεύρει οι... μάναντζερ του καναλιού. Μέχρι και "μισή" διαφήμιση πωλούν! Πώς γίνεται αυτό, θα αναρωτηθείτε. Βάζουν ένα πλαίσιο, γύρω από τη διαφήμιση και ο πελάτης φαίνεται σε μικρότερο παράθυρο, σαν αυτό των χορηγών, χωρίς να είναι χορηγός προγράμματος, όμως. (Παρεμπιπτόντως, για αυτό το θέμα, μήπως θα πρέπει να ασχοληθεί το ΕΣΡ;).

Την περασμένη Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε στον "Πήγασο". Παρόντες ήταν ο πατέρας (Φώτης) και ο υιός (Γιώργος) Μπόμπολας, ο Βαρδής και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ηλίας Τσίγκας. Στη συνάντηση αποκλείστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την μείωση της τρύπας των χρεών, δεν αποκλείστηκε, όμως, το ενδεχόμενο εισόδου νέου επενδυτή.

Σε ότι αφορά τον κύριο ανταγωνιστή του Mega, τον ΑΝΤ1, φαίνεται ότι το κανάλι του Αμαρουσίου έχει αρχίσει να τσιμπάει το 35% της διαφημιστικής αγοράς, με ανοδικές τάσεις ενώ πολλά προγράμματα πλέον έχουν αρχίσει να του "πάνε". Ακόμη και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων - το μοναδικό που παίζει βίντεο και ρεπορτάζ απ' όλη την γκάμα της ειδησεογραφίας - έχει αρχίσει να φλερτάρει με σταθερούς ρυθμούς το 15%, δείχνοντας να δικαιώνεται η διοίκηση του καναλιού για την επιλογή της Μαρίας Χούκλη αλλά και του συγκεκριμένου μοντέλου ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.