Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πρώην συνάδελφοι καρφώνουν την Μπαλφούσια - Γιατί ο Παπακωνσταντίνου στήριξε τον Βενιζέλο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

 Πρώην συνάδελφοι της Στέλλας Μπαλφούσια, με αφορμή την "παραίτησή της" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ξεσπαθώνουν και στάζουν χολή για την πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής. Επειδή, λοιπόν, μας έκανε εντύπωση ο πρωτοφανής ζήλος με τον οποίο ο Παπακωνσταντίνου έσπευσε να υπερασπιστεί στη Βουλή τον Βενιζέλο, και την απόφασή του να "παραιτήσει" την πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού, γι' αυτό το λόγο είπαμε να σκαλίσουμε την υπόθεση όσο πιο πολύ γίνεται. Θα έρθουν κι άλλες αποκαλύψεις. Επισκεφθήκαμε τον χώρο εργασίας της...




στο ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών), εκεί όπου ήταν δηλαδή καιρό πριν αναλάβει τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής. Βρήκαμε πολλούς που μίλησαν στο planet-greece, οι οποίοι κατέχουν θέσεις - κλειδιά και μας είπα πολλά για το παρελθόν της.

Χωρίς να σημαίνει ότι υιοθετούμε καμία άποψη, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε όλα μας εξομολογήθηκαν οι πρώην συνάδελφοί της.

"Πρόκειται για μία αναξιόπιστη, γι' αυτό το λόγο πριν φύγει από την υπηρεσία της είχαν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες που είχε" είναι τα πρώτα λόγια που ακούμε από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΕΠΕ, αφήνωντάς μας σύξυλους για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε.

Ως φυσικό επακόλουθο, ήρθε η ερώτησή μας "γιατί τα λέτε αυτά" κι εκεί ήρθαν άλλοι δύο πρώην συνάδελφοί της, οι οποίοι και φρόντισαν να συνδράμουν στην κουβέντα μας: "Υφιστάμενοι και Προϊστάμενοί της, την είχαν καταγγείλει πολλές φορές για τις εκθέσεις της" μας λένε και συμπληρώνουν: "έπαιρνε εκθέσεις και κείμενα από διεθνή περιοδικά, εφημερίδες ή εκθέσεις αναλυτών. Τα έκανε copy paste και τα παρουσίαζε ως δικά της! Η ίδια μας έλεγε, σε άλλες εκθέσεις που έβριθαν ανακριβειών, ότι χρησιμοποιούσε κάποιες δικές της επιστημονικές μεθόδους. Κι όταν μετά από πιέσεις της ζητήσαμε να μας παρουσιάσει αυτές τις περιβόητες "φόρμουλες" που χρησιμοποιούσαμε, διαπιστώσαμε ότι δεν επιβεβαιωνόταν από πουθενά"!

Εκεί έρχεται άλλος ένας πρώην προϊστάμενός της, ο οποίος μας λέει: "Στις φράσεις που χρησιμοποιεί είναι εκτός ελέγχου. Είναι ανεξέλεγκτη. Το γνώριζαν καλά. Και ο Πεταλωτής είχε ρωτήσει σχετικά με το επιστημονικό παρελθόν της εν λόγω κυρίας".


Η συζήτηση μάς έκανε να αμφιβάλουμε για πολλά. Αλλά από την άλλη ήταν πολλοί εκείνοι που έρχονταν και αυτοβούλως μας κατέθεταν τις προσωπικές τους εμπειρίες σχετικά με την κυρία Μπαλφούσια.

Κι εκεί που πιστεύαμε πώς τα είχαμε ακούσει όλα, ήρθε μία αποκάλυψη που μας έδεσε πολλά από τα κομμάτια του παζλ. Κατ' αρχήν να σας αναφέρουμε ότι μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το σθένος που επέδειξε χθες στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Έσπευσε να υπερασπιστεί τις απόψεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Επιτροπή Προϋπολογισμού και μάλιστα να αφήσει έκθετη την Μπαλφούσια.

"Ουσιαστικά, η Μπαλφούσια ήταν επιλογή του ίδιου του Παπακωνσταντίνου για τη θέση της προέδρου στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Ήταν οικογενειακή φίλη με συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου κι έτσι τελικά κατέληξε στη θέση αυτή! Και μην ξεχνάτε, μπορεί το βιογραφικό της να είναι εντυπωσιακό, όμως επί της ουσίας είναι ανεπαρκής. Και αυτό δεν το λέμε έτσι απλά γιατί μας ήρθε. Τη ζούσαμε χρόνια και είδαμε πώς εργάζεται".

Σε ότι αφορά, τέλος τη ΝΔ, οι πρώην συνάδελφοί της μας αποκαλύπτουν: "Και στη Νέα Δημοκρατία γνώριζαν το ποιόν της. Όλοι τη γνωρίζουν. Και τώρα που την "παραίτησε" ο Βενιζέλος, απλά σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν πολιτικά για να δείξουν ότι παράγουν αντιπολιτευτικό έργο και κυρίως για να αποκομίσουν τα δικά τους μικροπολιτικά οφέλη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.