Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Σαν σήμερα,ο Henry Ford καθιέρωσε το οχτάωρο...


1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση...



1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).
1992: Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.
1996: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη. Την ίδια μέρα, παραιτείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ), Μιλτιάδης Έβερτ.
2005: Η Ελλάδα νικά 78-62 τη Γερμανία και κατακτά τον τίτλο στο 34o Ευρωμπάσκετ. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος για την εθνική μας.
  • Γεννησεις
1944: Μάικλ Ντάγκλας, αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός.
1951: Πέδρο Αλμοδoβάρ, το «τρομερό παιδί» του ισπανικού κινηματογράφου.
1969: Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, ουαλή ηθοποιός.
  • Θανατοι
1849: Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ήρωας του '21.
1849: Γιόχαν Στράους ο πατήρ, αυστριακός συνθέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.