Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εκατομμύρια για ενοίκια των ασφαλιστικών ταμείων


Εκατομμύρια για ενοίκια των ασφαλιστικών ταμείων

Το κάρο μπροστά από τα άλογα των 1,5 δις ευρώ, που είναι η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους, εξακολουθούν να βάζουν οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης....
Παρ ότι τα περισσότερα βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, έχοντας ήδη εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης, και τις απανωτές περικοπές στις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία όχι μόνο δεν αξιοποιούν επαρκώς την τεράστια περιουσία τους εισπράττοντας ψίχουλα €37 εκατομμυρίων το χρόνο, αλλά πληρώνουν σχεδόν τα ίδια λεφτά για την στέγαση των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα ταμεία ενοικιάζουν 687 κτίρια από ιδιώτες, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με 2,9 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή 35 εκατομμύρια το χρόνο. Την ώρα που 56 ακίνητα-φιλέτα, 35 οικόπεδα, τουλάχιστον 11 κτίρια γραφείων, δεκάδες διαμερίσματα και αγροτεμάχια σε εξαιρετικά προνομιακές τοποθεσίες της αττικής και της περιφέρειας, βρίσκονται στα αζήτητα ή υπομισθωμένα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του πολύπαθου ΝΑΤ, το οποίο σύμφωνα με στοιχεία της διετίας 2010-2011, η περιουσία των 76 εκατομμυρίων ευρώ του απέδιδε μόλις 2,4 εκατομμύρια το χρόνο. Ο ΟΑΕΕ στην ίδια διετία φέρεται να πλήρωνε το τριπλάσιο σε μισθώματα από όσα εισέπραττε, ενώ το ΙΚΑ στην ίδια περίοδο κατέβαλλε 35 εκατομμύρια για τα ενοίκια.

Αναλυτές της κτηματαγοράς, επισημαίνουν ότι αν δεν εκπονηθεί ένα εμπεριστατωμένο πλάνο αξιοποίησης, αλλά τα σχέδια μείνουν στα λόγια και τις διαρροές, τότε ο ανεκμετάλλευτος θησαυρός θα χάσει τη λάμψη του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.