Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Επεισόδιο μεσύγρουση σκάφους του λιμενικού με Τουρκική ακταιωρό στο Φαρμακονήσι.

 Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με τουρκική ακταιωρό, η οποία επιχείρησε να διώξει δυνάμεις της Frontex από την περιοχή
Επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/09) στο Φαρμακονήσι, με σκάφος του Λιμενικού να συγκρούεται με τουρκική ακταιωρό.
Όλα ξεκίνησαν...


 σύμφωνα με το news247.gr, όταν οι Τούρκοι ζήτησαν από σκάφη της Frontex, που κινούνταν στην περιοχή, να απομακρυνθούν λόγω του ότι βρίσκονται εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Η διεθνής δύναμη φύλαξης συνόρων δεν υπάκουσε, με το σκάφος του Λιμενικού, που είχε καταφθάσει στο μεταξύ στο σημείο, να επιχειρεί να διώξει την τούρκικη ακταιωρό.

Επακόλουθο ήταν τα δύο σκάφη να συγκρουστούν, με το ελληνικό να επιστρέφει με ζημιές.

Αφού οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Κατόπιν ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για επεισόδιο παραβίασης Ελληνικών Χωρικών Υδάτων από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, που εκτελούσε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2012», δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα για τη διενέργεια διαβήματος, στο οποίο θα τονίζεται ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.