Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Αυτό είναι το άρμα μάχη Altay που κατασκευάζουν οι Τούρκοι


Η Τουρκία θα εκτοξεύσει τον δορυφόρο παρατήρησης ραντάρ Gokturk-3 το 2019 και θα είναι τουρκικής κατασκευής ενώ η μαζική παραγωγή του εθνικού άρματος μάχης «Αltay»θα ξεκινήσει το...



2015. Αυτές τις αποκαλύψεις έκανε ο τομεάρχης ηλεκτρονικών συστημάτων του της γενικής γραμματείας Εξοπλισμών της Τουρκίας Μουζντάτ Ουλούνταγ.
Ο Ουλούνταγ δήλωσε πως ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 που εκτοξεύθηκε το 2012 ήδη λειτουργεί και ο Göktürk-3 θα είναι έτοιμος σε 6 χρόνια.
Οσο για το τουρκικό άρμα μάχης δήλωσε « ήδη πραγματοποιούνται όλες οι δοκιμές στα 3 πρότυπα και θεωρούμε πως η μαζική παραγωγή του Altay θα ξεκινήσει τα 2015».
Ο ίδιος ανέφερε πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις « προμηθεύονται τουρκικά οπλικά συστήματα κατά 54% των αναγκών τους ενώ πριν από 10 χρόνια αυτό το ποσοστό έφτανε το 25%»
Ο Ουλούνταγ αποκάλυψε πως όλα τα πλοία του τουρκικού ναυτικού αλλά όλα και τα υποβρύχια ναυπηγούνται στην Τουρκία.
Πάντως οι γείτονες μας αναφέρουν πως σε 5 χρόνια θα είναι έτοιμο το σχέδιο κατασκευής «τουρκικής κατασκευής ελικοπτέρου» ενώ όπως δήλωσε ο Ουλούνταγ
« ξεκινάμε και το σχέδιο κατασκευής και τουρκικού μαχητικού σε μακροπρόθεσμη βάση».

πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.