Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Επί τρεις ημέρες ο Πόρος πνίγεται από τα σκ@τ@,στην κυριολεξία

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν  με τον Βιολογικό Καθαρισμό στον Πόρο. Τα λύματα στο Νεώριο για τρίτη μέρα έχουν βγει στους δρόμους από αντλιοστάσια και καπάκια φρεατίων και εν συνεχεία καταλήγουν στη θάλασσα, αφού...


 τα βυτιοφόρα που έχουν επιστρατευτεί δεν προλαβαίνουν να τα μεταφέρουν στη μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού, (απ’ όπου και πάλι –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- καταλήγουν και πάλι χωρίς επεξεργασία στην θάλασσα).
Όπως ενημερώνουν οι κάτοικοι, κανείς εκπρόσωπος του Δήμου δεν έχει εμφανιστεί εδώ και τρεις μέρες στην περιοχή, αφήνοντας τους οδηγούς των βυτίων (οι οποίοι έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους από τις πολύωρες βάρδιες) να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον οργισμένο κόσμο. Για τρίτη μέρα, οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν έχουν ενημερώσει, ούτε με κάποια ανακοίνωση τους πολίτες για το πρόβλημα και για τους υγειονομικούς κινδύνους που προφανώς υπάρχουν ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία. Φυσικά, η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες της περιοχής είναι αυτή που φαίνεται στην κατωτέρω φωτογραφία, ωστόσο δεν λείπουν και περιπτώσεις που ανυποψίαστοι επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, μπαίνουν στη θάλασσα εκεί που λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν διαρρεύσει τόνοι λυμάτων.
Η απουσία των υπευθύνων, εκτός από το περιβαλλοντικό και υγειονομικό επίπεδο, είναι εγκληματική ακόμα και στο επίπεδο της ασφάλειας της κυκλοφορίας, αφού για δύο συνεχείς νύχτες τα καπάκια στη μέση της οδού έμειναν ανοιχτά χωρίς να μπει καμία σχετική σήμανση. Όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Γιάννης Δημητριάδης (ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής), κατά τη διάρκεια της νύχτας επικοινώνησε επανηλειμμένα με το Λιμεναρχείο, προκειμένου να μπει η απαιτούμενη σήμανση, αλλά πληροφορήθηκε ότι ήταν αδύνατη η επικοινωνία με τους υπευθύνους της δημοτικής αρχής και έτσι καμία σήμανση δεν τοποθετήθηκε τελικά. Ακόμα και σήμερα, όπως μάς ανέφερε, χρειάστηκε να ενεργήσει ο ίδιος, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, προκειμένου να αναβρεθούν τελικά δυο επιδαπέδιες πινακίδες σήμανσης, οι οποίες θα τοποθετηθούν το βράδυ.
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, τα ντροπιαστικά συμβάντα των τελευταίων ημερών δεν θα είχαν βεβαιωθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές, αν η μειοψηφία του Δήμου δεν είχε προχωρήσει στις σχετικές επώνυμες καταγγελίες.

πηγή: http://www.porosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.