Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Έρευνες σε λογαριασμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά το ΣΑΠΑ, καθώς και των καταγγελιών για χρηματισμό αξιωματούχων και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος...



Οι αρχές σε συνεργασία με την ΜΟΚΑΣ προχωρούν στις έρευνες που αφορούν την ύπαρξη λογαριασμών των συλληφθέντων στο εξωτερικό, αφού σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, ο Διευθυντής του ΣΑΠΑ φέρεται να έχει μεταφέρει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ενώ καταζητείται και τέταρτος.

Σε δηλώσεις του, ο Υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου, είπε ότι η Αστυνομία κατέχει μαρτυρίες που εμπλέκουν κυρίως τον Δήμαρχο Πάφου και πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Σάββα Βέργα και το Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιο Μαλληκίδη, σε πιέσεις και εκβιασμούς που ασκούνταν στους εργολάβους και στους συμβούλους μηχανικούς να ανεβάζουν τα ποσά για το έργο προκειμένου να λαμβάνουν και οι ίδιοι μερίδιο από τις υπερπληρωμές που έγιναν αρχικά στον οργανισμό.

Η Αστυνομία εξασφάλισε περαιτέρω γραπτή κατάθεση από τον εργολάβο, ο οποίος ήταν συνέταιρος σε Κοινοπραξία που ανέλαβε ένα εκ των συμβολαίων της Β φάσης αποχετευτικού, αλλά στη συνέχεια διέκοψε τη συνεργασία με το συνέταιρο του. Σύμφωνα με την κατάθεση, μετά που κατακυρώθηκε η προσφορά υπέρ τους, ο συνέταιρος του, τού ανέφερε ότι έχει υποχρεώσεις και ότι έταξε χρήματα σε διάφορους ανθρώπους, με αντάλλαγμα τη βοήθεια τους για το έργο.

Η κατάθεση-φωτιά του εργολάβου αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Σε κάποιες από τις συζητήσεις που είχαμε, με τον συνέταιρο μου, μου ανάφερε ότι κάποια από τα λεφτά της κοινοπραξίας θα έπρεπε να δοθούν ή είχαν δοθεί από τον ίδιο για διάφορες «βοήθειες» προς την Κοινοπραξία. Σε μια περίπτωση μάλιστα μου, έδωσε ένα τιμολόγιο της εταιρείας του, προς την Κοινοπραξία όπου μεταξύ άλλων στο τιμολόγιο υπήρχε και χρέωση της κοινοπραξίας 30.000 ευρώ με το δικαιολογητικό "βοήθειες". Μεταξύ των ονομάτων των οποίων ο συνέταιρος μου έλεγε ότι είχε δώσει χρήματα ήταν συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και κάποιος δικηγόρος”.

Σιγή ιχθύος κρατούν πάντως ο Δήμαρχος Πάφου και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ, και δεν απαντούν στις ερωτήσεις των ανακριτών. Από την πλευρά του ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και αρνείται ότι έλαβε χρηματικό ποσό από εργολάβο.

πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.