Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

O καιρός της Κυριακής: Νεφώσεις και τοπικές βροχές


Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες, ευνοείται η μεταφορά σκόνης...



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται την Κυριακή, ενώ αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτικότερα:

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη παρουσιάζονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών βροχών στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί και τη νύχτα. Πιθανότητα ασθενών βροχών το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 01/12/2014

Τη Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη Μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα θαλασσιά τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 και στο Ιόνιο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.