Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή των εργαζομένων του ΑΝΤ1 Radio στην ΕΣΗΕΑ

Μετά τις απομακρύνσεις δύο ακόμη δημοσιογράφων από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος των εργαζομένων έστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ στην οποία εκφράζει τους φόβου της ακόμη και για την μετατροπή του σε μουσικό ραδιόφωνο....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ






Η Επιστολή της εκπροσώπου προς την ΕΣΗΕΑ

"Σας ενημερώνω ότι από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΡΦ του ΑΝΤΕΝΝΑ ,μια νέα διαδικασία απομακρύνσεων – απολύσεων συνάδελφων δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ ,που έχει στόχο και πάλι τη δημοσιογραφική αποδυνάμωση του σταθμού.

Οι συνάδελφοι Φαίη Χρυσοχόου [εργάζεται στο σταθμό από το 1992 και καλύπτει ρεπορτάζ Υπουργείου Μεταφορών ] και Φωτεινή Γεωργίου [εργάζεται από το 1993 και καλύπτει ρεπορτάζ Υπουργείου Υγείας] ελύθησαν από τη Διευθύντρια Ανθρωπινού Δυναμικού κ. Ευ. Περπινια να διακόψουν τη συνεργασία τους .
Στις δυο συνάδελφους έγινε από πέρυσι - μετά από πιέσεις - μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης (από μισθολόγιο σε σύμβαση ορισμένου χρόνου – μπλοκάκι) με το αιτιολογικό ότι εργάζονται με μισθολόγιο και στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ.. Έλαβαν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους και συνέχισαν να εργάζονται όπως και στο παρελθόν .

Ένα πρώτο θέμα ηθικής τάξης που ανακύπτει είναι ότι χθες ελύθησαν από την κυρία Περπινια - διοικητική υπάλληλο- να διακόψουν τη συνεργασία τους, με το ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ . Απευθύνθηκα τηλεφωνικά στην κυρια Περπινια για να ενημερωθώ για το ποιος έδωσε την εντολή για τη διακοπή συνεργασίας των δυο συνάδελφων, που ήταν από τους λίγους εναπομείναντες στο ειδησεογραφικό τμήμα επαγγελματίες δημοσιογράφους .

Μετά από αναζήτηση ακόμη δεν έχω λάβει απάντηση …Σας τονίζω σ αυτό το σημείο ότι όχι μόνο δε ζητήθηκε η γνώμη του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Βασίλη Αδαμόπουλος ,ο οποίος δεν είχε γνώση των εξελίξεων, αλλά εισέπραξε και αυτός την απάντηση ότι η εντολή εδόθη από τους ανώτερους μας….Χωρίς να διευκρινίζεται από ποιους ανώτερους . Σημειώνω επίσης ότι εδώ και μήνες μετά την αποχώρηση του Γ. Ταμπακοπουλου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΡΦ ΑΝΤΕΝΝΑ η θέση χηρεύει ….

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα,μέσω διαρροών στα blogs και μόνον έχουμε ενημερωθεί – ουδέποτε επισήμως- ότι ‘χρέη’ Διευθυντή των Ραδιοφώνων του Ομίλου εκτελεί ο Διευθυντής του μουσικού σταθμού ΡΥΘΜΟΣ και Διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας ΗΕΑVEN Μάκης Πουνεντης…
Θυμίζω πρώτον ότι οι δημοσιογράφοι απολύονται αν όχι με εισήγηση τουλάχιστον,εν γνώστη του εκάστοτε Διευθυντή τους, δεύτερον ότι ο σταθμός διαθέτει άδεια ενημερωτικού σταθμού που προϋποθέτει να αργάζονται σε αυτόν δημοσιογράφοι και ότι αυτή η άδεια δεν μετατρέπεται, αυτοβούλως ανάλογα με τα ‘κέφια’ της Διοίκησης και κατά παράνομο τρόπο .

Παρακαλώ για την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση σας ώστε να ενημερωθούμε όλοι , ποιος είναι αυτός ο Άγνωστος Χ ανώτερος , που δικαιούται να απομακρύνει δημοσιογράφους ,να διακόπτει συνεργασίες και κυρίως να επιχειρεί χωρίς κανένα έλεγχο την αλλαγή φυσιογνωμίας ενός ενημερωτικού σταθμού . Δεν χρειάζεται - τέλος - να σας επισημάνω ότι αποτελεί το χείριστο προηγούμενο, η απόλυση δημοσιογράφων κάτω από τέτοιες συνθήκες , σε κενό εξουσίας του σταθμού και ότι ανοίγει το δρόμο για όλους μας προς την ανεργία ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.