Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κως: Μαστροπεία στον χειρότερο βαθμό

Με την υπόθεση 46χρονου κατοίκου Κω, ο οποίος....

κατηγορείται ότι εξωθούσε στη πορνεία πριν επτά χρόνια, 17χρονη κοπέλα η οποία μάλιστα φέρεται να αντιμετώπιζε και νοητικά προβλήματα, θα ασχοληθεί στην προσεχή συνεδρίασή του στις αρχές Δεκεμβρίου, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση προαγωγής-εξώθησης σε πορνεία ανηλίκου με την οποία θα ασχοληθεί το εν λόγω δικαστήριο, αφού μέχρι πρότινος ήταν αρμοδιότητα των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων.
Σύμφωνα όμως με πρόσφατο νόμο υποθέσεις που αφορούν αποπλάνηση, βιασμού και εξώθηση σε πορνεία ανηλίκων, εκδικάζονται από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση είχε εισαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 19 Απριλίου 2010 όμως λόγω αναρμοδιότητας δεν εκδικάστηκε και αποφασίστηκε να επιστραφεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου προκειμένου επαναπροσδιοριστεί για το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω και σύμφωνα με όσα αναφέρει το δικαστικό συμβούλιο όλα έγιναν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2003 στην Κω, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο 46χρονος εξωθούσε στη πορνεία την ανήλικη κοπέλα έναντι μάλιστα χρηματικής αμοιβής την οποία λάμβανε ο ίδιος.
Ειδικότερα, ο 46χρονος κατηγορείται πως πρότεινε στην ανήλικη να μεταβεί μαζί του σε σπίτι φίλου του στην Κέφαλο της Κω προκειμένου να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί του έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.
Πράγματι η κοπέλα πήγε με τον 46χρονο όμως τελικά για τις «υπηρεσίες» της αυτές ο «πελάτης» έδωσε ως αμοιβή 20 ευρώ εκ των οποίων παρέδωσε στον κατηγορούμενο τα 10.
Επίσης στις 28 Οκτωβρίου 2003, ο 46χρονος κατηγορείται ότι πήρε την 17χρονη μαζί με μία φίλη της, τις μετέφερε στο σπίτι του στην Κέφαλο και εκεί απογευματινές ώρες την «παραχώρησε» σε 57χρονο (σήμερα) έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 57χρονος έχει πρόσφατα όπως και στο παρελθόν συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για τη καλλιέργεια 27 δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στην Κω.
Άλλωστε τον 46χρονο βαραίνει και η κατηγορία ότι ματαίωσε τη δίωξη άλλου για κακούργημα και ότι έκρυβε στο σπίτι του, τον 57χρονο, ο οποίος και τότε κατηγορούνταν για διάθεση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, καλλιέργεια και συγκομιδή κάνναβης.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.