Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη

Η νεοεμφανιζόμενη οργάνωση "Σχηματισμός Αστικού Πολέμου" ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων, τα ξημερώματα της Τρίτης, στα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στη Μενεμένη, την τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Ανω τούμπα και υπηρεσιακό φορτηγάκι του δήμου συκεών στις Συκιές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ



Αφιερώνουμε την ενέργεια στους συντρόφους Γιάννη Σκουλούδη, Δημήτρη Δημτσιάδη, Μπάμπη Τσιλιανίδη, Δημήτρη Φεσσά και Σωκράτη Τζιφκα
  Η δημοκρατία είναι εδώ και κουβαλάει όπως πάντα το χαμόγελό της. Όπως χτες, όπως και προχτές. Η διαφορά όμως σήμερα είναι ότι δύσκολα πλέον μπορεί να μας κρύψει τα κοφτερά και ματωμένα της δόντια. Η εποχή μας το αποδεικνύει περίτρανα: Ο ανθρωπισμός και η φιλολαική ρητορεία είναι απλώς ο πιασάρικος πρόλογος που εν συνεχεία μετατρέπεται στο πιο χρήσιμο εργαλείο της για την εφαρμογή ακόμη πιο αυταρχικών μέτρων ελέγχου. Αναμφίβολα, η δημοκρατία έχει κατακτήσει μία άξια θέση στην ιστορία των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Απ'τις παλιές αυτοκρατορίες, τις μεταπολεμικες χούντες και τα υπόλοιπα φασιστικά καθεστώτα, η δημοκρατία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στο κομμάτι της επιβολής. Δεν υποτάσσεσαι; αφομοιώνεσαι ή καταστέλλεσαι και εξοντώνεσαι βίαια έτσι απλά.
  Οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της δημοκρατίας εντός του ελληνικού κράτους τον τελευταίο χρόνο είναι πράγματι γεγονός. Με μιά ασταθή οικονομία και μιά εντεινόμενη κοινωνική αντίδραση να διαφαίνεται, η ηθική της δημοκρατίας χάνει πόντους και δίνει μάχη γιά να τους κερδίσει πίσω. Μπροστά σε μιά τέτοια ανασφαλή συνθήκη εντείνει ανάλογα και την κατασταλτική/αφομοιωτική πολιτική της, και φυσικά όπως συνηθίζεται όταν δεν φτάνει η καλλιέργεια αποτρεπτικού κλίματος προς τα αγωνιζόμενα κομμάτια απ΄την θεσμική εξουσία και τους συνεργάτες της, τότε αναλαμβάνει το παρακράτος να επιτεθεί όπου μπορεί. Ο αληθινός της φόβος όμως δεν βρίσκεται σε κάποια χαμένα κεκτημένα αλλά στην αίσθηση της απειλής για την δια παντός εξαφάνιση της. Γι'αυτό το μεγαλύτερο της στοίχημα σήμερα είναι γύρω απ'την επιτυχία ή όχι της αντι-"τρομοκρατικής" εκστρατείας, μιάς αντεπαναστατικής πολιτικής δηλαδή σ'όλα τα επίπεδα με σκοπό την θωράκιση της ισχύς της. Είμαστε σε πόλεμο και οι μπάτσοι δεν είναι παρά ο νεοκατοχικός στρατός ορατός και ετοιμοπόλεμος. Οι βιαιοπραγές, οι βασανισμοί, οι συλλήψεις, οι διώξεις και οι επικυρήξεις έχουν εντατικοποιηθεί επικίνδυνα και αποτελόυν πληγή για τους επαναστάτες.
Οι συλλήψεις των Γεράσιμου Τσάκαλου και του Παναγιώτη Αργυρού στην Αθήνα στις 1/11 για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες και η άμεση δημοσίευση φωτογραφιών υπόπτων για συμμετοχή στη "Συνομωσία πυρήνων της φωτιάς".
Η σύλληψη του Γιάννη Σκουλούδη στις 13/10 στη Θεσσαλονίκη για εμπρησμό οχημάτων της ΔΕΗ και η δίωξη των τεσσάρων ακόμη συντρόφων Δημήτρη Δημτσιάδη, Μπάμπη Τσιλιανίδη, Δημήτρη Φεσσά και Σωκράτη Τζίφκα που καταζητόυνται έκτοτε για την ίδια υπόθεση.
Το ανοικτό κεφάλαιο της εξάρθρωσης και η υπόθεση γενικότερα του "Επαναστικού Αγώνα" με  μια σειρά απο διώξεις γύρω απ'αυτήν.
 
    Αυτά τα γεγονότα, πέρα απ'τις θαρραλέες επιλογές και την πικρία που μας άφησε η κατάληξη τους, γίνονται και αφορμή να ανοίξει εκ νεόυ το ζήτημα της καλύτερης οργάνωσης μας απ'την στιγμή που την συνέχιση ενός ακόμα πιό οργισμένου επαναστατικού πολέμου επιβάλλει η συνείδηση μας. Η ευελιξία, το αδιάσπαστο όπλο μας, θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για να ανθίσει ακόμη περισσότερο το καταστρεπτικό έργο μας. Οι κινήσεις μας θα γίνουν πιο έντονες και πιο εντατικές μα ταυτόχρονα πιο προσεκτικές και πιο έξυπνες. Το πιό αξιοπρεπές θα είναι να μετατρέψουμε όλη αυτήν την οργή και όλο αυτό το συσσωρευμένο μίσος σε μια ψύχραιμη και αποφασιστική μάχη μέχρι αγνώστου τέλους.
  Τα ξημερώματα της Τρίτης 16/11 στη Θεσσαλονίκη δώσαμε το πολεμικό στίγμα μας, δημιουργώντας τρεις ταυτόχρονες εστίες φωτιάς στην περιφέρεια της πόλης. Χτυπήσαμε συντονισμένα με εμπρηστικούς μηχανισμούς τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στη Μενεμένη, την τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Ανω τούμπα και υπηρεσιακό φορτηγάκι του δήμου συκεών στις Συκιές κάνοντας αντιληπτές τις προθέσεις μας αποδώ και πέρα απέναντι σ'έναν υποκριτικό, μίζερο και ματαιόδοξο κόσμο.
  Χαιρετίζουμε τους απανταχού επαναστατημένους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αντιεξουσιαστές αιχμάλωτους του κονωνικού πολέμου συνεχίζοντας την μάχη διαρκείας. Μέχρι την τελευταία μας ανάσα, μέχρι την επανάσταση, μέχρι την ελευθερία...

  Σχηματισμός αστικού πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.