Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Έκαναν τους ασθενείς πειραματόζωα αποκομίζοντας κέρδη εκατ. ευρώ!


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

700 γιατροί, σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές, βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, γιατί υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έκαναν «πειραματόζωα» τους ασθενείς τους, χωρίς να το γνωρίζουν, αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ! Το σκάνδαλο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ


ερευνούν οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΦ. Συγκεκριμένα στο ερευνώνται οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει 700 γιατροί, τα τελευταία 5 χρόνια με 5 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.
Οι γιατροί που ελέγχονται ως ύποπτοι για κέρδη εκατομμυρίων ευρώ από φαρμακευτικές εταιρείες, είναι από νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Κρήτης.

Το κόλπο

Οι γιατροί χορηγούσαν στους ασθενείς τα φάρμακα για τα οποία έπαιρναν μίζες από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εάν ο ασθενής παρουσίαζε επιπλοκές κατά τη λήψη της αγωγής, δεν ενημέρωναν τον ΕΟΦ, ως όφειλαν, αλλά την ίδια την φαρμακευτική εταιρεία. Η φαρμακευτική εταιρεία, τους έδινε οδηγίες για την χορήγηση άλλου φαρμάκου και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης τους έδινε επιπλέον χρήματα! Έτσι οι γιατροί φούσκωναν τους λογαριασμούς τους με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, επί χρόνια.

«Έσπασε…»

Την πόρτα των ερευνών του ΣΔΟΕ άνοιξε διάπλατα ένας από τους γιατρούς, ο οποίος δεν άντεξε άλλο στην πίεση των επιθεωρητών και «έσπασε» ομολογώντας πώς ήταν στημένη η μεγάλη κομπίνα:

 «Έδινα φάρμακο σε ασθενή με οστεοπόρωση μετά από συνεννόηση με την φαρμακευτική εταιρεία. Παρουσιάστηκαν, όμως, σοβαρές παρενέργειες και η γυναίκα λίγο έλειψε να μου μείνει! Ενημέρωσα, όπως είχα συμφωνήσει, μόνο την εταιρεία, με την οποία συνεργαζόμουν, για τις παρενέργειες».

Ο ίδιος ο ασθενής, δεν ήξερε ότι γινόταν πειραματόζωο. Και τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, είναι χιλιάδες (ίσως και δεκάδες χιλιάδες)!

Η μεγάλη… κονόμα

Τα φάρμακα βέβαια που έγραφαν οι γιατροί – κατάλληλα ή μη – πληρωνόντουσαν κανονικά από τα ταμεία. Μιλάμε για πανάκριβα φάρμακα. Έτσι οι εταιρείες γλίτωναν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να διαθέσουν για έρευνα  και επειδή κάποιοι γιατροί δέχονταν να κάνουν πειραματόζωα τους ασθενείς τους, λάμβαναν μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Όμως, υπάρχουν και καταγγελίες για «μαϊμού» μελέτες, που γίνονταν μόνο στα χαρτιά, για να συνταγογραφούν οι γιατροί πανάκριβες θεραπείες – ύψους 10.000 ευρώ η μία – με τις εταιρείες και τους «μαϊμού» ερευνητές γιατρούς να παίρνουν χοντρές μίζες από το κράτος.
Επισήμως, από τις φαρμακευτικές εταιρείες, διακινήθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια, πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για χρηματοδότηση κλινικών ερευνών.

Αύριο, Δευτέρα, οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ, θα επισκεφθούν τον ΕΟΦ, όπου αναμένεται να εγκατασταθούν για πολλές ημέρες, ξεσκονίζοντας όλους του φακέλους πειραματικών πρωτοκόλλων, των τελευταίων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.