Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε στο ΣτΕ η προσφυγή κατά του "μνημονίου"

Αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής που έχουν κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη συνταγματικότητα του "μνημονίου" του ΔΝΤ. Στην κατάμεστη αίθουσα από προσφεύγοντες φορείς και πολίτες...



ο κ. Παξινός, πρόεδρος του ΔΣΑ κάλεσε τους συμβούλους επικρατείας να πράξουν το καθήκον τους και να μην υιοθετήσουν την εισήγηση που κρίνει συνταγματικό το μνημόνιο και αναγκαία τα οικονομικά μέτρα για την περικοπή μισθών και συντάξεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Άκουγα την εισήγηση και νόμιζα ότι ήμουν στη Βουλή» είπε ο κ. Παξινός και χαρακτήρισε «πολιτικό κείμενο» την εισήγηση της συμβούλου επικρατείας Μαίρης Σαρπ, η οποία επέμεινε πως το μνημόνιο ήταν απαραίτητο για τη διάσωση της χώρας και κοινωνικά δίκαιο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «υπήρξε πρόνοια οι μισθοί και οι συντάξεις να διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα».

Τα υπομνήματα των προσφευγόντων θα υποβληθούν μέχρι τον Ιανουάριο. Η απόφαση θα εκδοθεί πιθανότατα τους πρώτους μήνες του2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.