Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στα άδυτα της Siemens

Στην αρχή της δεκαετίας του 1990 υπήρχε υψηλόβαθμο στέλεχος στη Ζημενς Ελλάς, με νευραλγικό ρόλο στα οικονομικά της εταιρείας το οποίο ήταν ένα από τα πρόσωπα που χειρίστηκαν την περιβόητη ...





σύμβαση 7753 του 1992 με τον ΟΤΕ.
Υφιστάμενός του ήταν ο mister TAXIS, ο οποίος μάλιστα, εκλήθη από τον εισαγγελέα για να καταθέσει.
Και οι δύο, όπως και ο κ. Η. Γεωργίου, «φαγώθηκαν» αργότερα από τον κ. Χριστοφοράκο.
Ο πρώτος όμως, το υψηλόβαθμο στέλεχος που θύμιζε οπτικά έναν πρώην πρωθυπουργό, δεν έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα. Γιατί; Επειδή όπως λέγεται γνωρίζει πολλά και δεν κάνει να τα ακούσουν κι άλλοι; Ιδιαίτερα για την προαναφερόμενη σύμβαση.
Ο ίδιος γνωρίζει με πάσα λεπτομέρεια και για ένα άλλο έργο που έγινε στην Αττική, το μεγαλύτερο την τελευταία τριακονταετία.
Το έργο έγινε επί ΠΑΣΟΚ, αλλά το έχασε η Ζημενς. Αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος λοιπόν, φέρεται να χειρίστηκε εκ μέρους της Ζημενς Ελλάς, και με το πράσινο φως της μητρικής, Ζημενς Γερμανίας, το θέμα.
Λέγεται μάλιστα, ότι για να πάρει το έργο η Ζημενς, η μητρική του είχε διαθέσει κονδύλι ύψους 700 εκ. δραχμών για μίζες.
Τελικώς όμως, ένας άλλος, επίσης γερμανικός κολοσσός, «προσέφερε» τα διπλάσια. Έτσι, η «δουλειά» χάθηκε.
Μήπως λοιπόν πρέπει να ανοίξουν τα στόματα και η Δικαιοσύνη να διευρύνει τις έρευνές της και σε άλλες εταιρείες και μεγάλα έργα;

(Nίκος Λεοντίου - Αναγνώστης - στο kourdistoportokali)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.