Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Μάστιγα οι αυτοκτονίες μέσω ίντερνετ στη χώρα μας

Σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, στη χώρα μας, το 2010 έγιναν...


61 απόπειρες αυτοκτονίας! 59 από αυτούς ήταν Έλληνες και 2 από αυτούς αλλοδαποί. Σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης, οι εν λόγω χρήστες δήλωσαν την πρόθεση τους με διάφορους τρόπους "να εγκαταλείψουν τον κόσμο στον οποίο ζουν", όπως οι πιο πολλοί ανέφεραν στα ανηρτημένα μηνύματα της απόγνωσης τους.

Οι ηλικίες τους ήταν από 13 μέχρι 67 ετών, όπου  για την  έρευνα και τελική διάσωση τους σημαντικός ήταν και ο ρόλος των χρηστών του Ιντερνετ από την χώρα μας παράλληλα με τους ερευνητές Αστυνομικούς, οι οποίοι μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας ενημέρωναν την Δίωξη για τα μηνύματα απόγνωσης που εντόπιζαν στο διαδίκτυο.

Από το ηλεκτρονικό έγκλημα, κλήθηκαν για τις παραπάνω περιπτώσεις ψυχολόγοι από το Χαμόγελο του Παιδιού και την  Μ.Κ.Ο "ΚΛΙΜΑΚΑ", με σκοπό  να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.