Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Το χρέος και οι... ληστείες!

«Κάτι πρέπει να κάνετε, υπουργέ, δεν μπορούμε να πάμε στις περιφέρειές μας», του έλεγε την Πέμπτη, στον διάδρομο της Βουλής, ο βουλευτής...


 

Σερρών του ΠΑΣΟΚ Δ. Παπουτσής. Απορημένος ο υπουργός Οικονομικών άκουσε τον σύντροφο Παπουτσή να του εξιστορεί περιστατικά ληστειών που γίνονται στα ταχυδρομεία της περιφέρειας τις ημέρες που φτάνουν εκεί τα ποσά των συντάξεων: «Πώς θα εξυπηρετηθεί διαφορετικά ο υπερήλικας συνταξιούχος, που δεν έχει λογαριασμό ή τράπεζα κοντά του;» αναρωτήθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Να βάλουμε ΑΤΜ!»
Η απάντηση, στο πηγαδάκι του διαδρόμου της Βουλής, ήταν άμεση. Oχι από τον αγωνιούντα βουλευτή, αλλά από την παριστάμενη στη συζήτηση Ελενα Παναρίτη, βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ: «Να τοποθετηθούν ATM», πρότεινε στον υπουργό Οικονομικών. «Θα κάνουμε μαθήματα χρήσης του ATM στους ηλικιωμένους;» αναρωτήθηκε ο υπουργός. Μήπως να αποφανθεί (και) επ’ αυτού η... τρόικα;
Δεν γίνεται...
Η αλήθεια είναι -για να μην αδικούμε τον διαμαρτυρόμενο βουλευτή- ότι ο Δ. Παπουτσής έχει θέσει το θέμα και στον αρμόδιο συνεπώνυμό του υπουργό, τον Χρ. Παπουτσή, ο οποίος του εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει έξω από κάθε γραφείο ΕΛΤΑ και ένα περιπολικό. Και ούτε βέβαια γίνεται να τρέχει ο ηλικιωμένος ενός χωριού να βρει ΑΤΜ, ενώ ο ληστής μπορεί να το βρει και να το πάρει μαζί του!
Παραπληροφόρηση
«Καμία σχέση εργασίας μετακλητού υπαλλήλου που εργάζεται στις υπηρεσίες του Γραφείου του Πρωθυπουργού δεν μετατράπηκε σε σχέση εργασίας μονίμου υπαλλήλου», δηλώνουν κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου. Αιτία είναι η καταγγελία του Αλ. Τσίπρα πως ο Γ. Παπανδρέου έκανε δημοσίους υπαλλήλους τους συνεργάτες του. Προφανώς επρόκειτο για παραπληροφόρηση του προέδρου του ΣΥΝ...
Συμβουλές
Μία ωραία συμβουλή έδωσε ο Μ. Καρχιμάκης στους γιατρούς που κατέλαβαν το υπουργείο Υγείας. Αντί να καπνίζουν στον προθάλαμο του υπουργικού γραφείου, να κάνουν κάτι και αυτοί για «να μπει τέλος στις ουρές της ταλαιπωρίας των πολιτών για υπηρεσίες υγείας». «Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την προσπάθεια», διεμήνυσε στους απεργούντες ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Κολλήματα
«Πού είναι ο Βαγγέλης;» ρώτησε προχθές, στη διάρκεια μίας σύσκεψης, συνεργάτης του πρωθυπουργού, που νιώθει την ανάγκη να βλέπει συχνά τον Ευ. Βενιζέλο. Για την ακρίβεια, να μην τον χάνει από τα μάτια του. «Ετοιμάζει κάποιες νομικές πρωτοβουλίες για τις οποίες έχει συνεννοηθεί με τον πρόεδρο», τον καθησύχασε ένας ομοτράπεζός του. Μερικοί έχουν κόλλημα με το 2007...
Αρχισε ο... έρανος!
Με τα κουπόνια ανά χείρας αναχώρησαν χθες για τις εκλογικές τους περιφέρειες οι βουλευτές της ΝΔ. Πολλοί χαμογέλασαν πικρά όταν παρέλαβαν τα σχετικά μπλοκάκια από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, διότι προφανώς γνωρίζουν ότι εν μέσω κρίσης -για την οποία ευθύνονται και οι ίδιοι- δεν είναι εύκολο να ζητήσεις χρήματα ακόμη και από τον πιο πιστό οπαδό του κόμματος. Χώρια, δε, που στο αίτημα για συνδρομή, μπορεί να ακούσουν διάφορες απαντήσεις για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν της ΝΔ, που δεν θα είναι και ιδιαίτερα ευχάριστες...
Επίτιμος διδάκτωρ
Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών θα ανακηρυχθεί την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κοινοτικός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αθήνα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για τη «συνολική λύση» χρέους στην Ευρωζώνη.
Χάσμα αγεφύρωτο
Τελικά, το χάσμα είναι μεγάλο... Αρνητικά απάντησε η Δημοκρατική Αριστερά στην πρόταση των Οικολόγων να συνυπογράψουν μαζί με τον ΣΥΝ τροπολογία για τα 10 στρέμματα στις περιοχές NATURA. Αντίθετα, ο ΣΥΝ έστειλε επιστολή στους Οικολόγους Πράσινους, συντασσόμενος με το πνεύμα της πρότασής τους. Σημειώνεται ότι η Δημοκρατική Αριστερά διεμήνυσε ότι «δεν έχει να προσφέρει τίποτα η από κοινού κατάθεση της τροπολογίας».
Το είχε προβλέψει
Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο ήταν αναμενόμενες για κάποιους και στην Ελλάδα, εδώ και αρκετά χρόνια. Ο πρώην υπουργός Γ. Βαρβιτσιώτης είχε επισημάνει, από το 2007, την ανάγκη η Ευρώπη να μελετήσει τις εξελίξεις στη μετά Μουμπάρακ εποχή. Η ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακούστηκε τότε με ενδιαφέρον από όλες τις πτέρυγες, αλλά κανένα μέτρο δεν ελήφθη, ούτε έγινε κάποια εις βάθος ανάλυση. Τώρα, η Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ δείχνουν -και είναι- αιφνιδιασμένες από τις εξελίξεις και αναζητούν με κάθε τρόπο λύση.
Εκστρατεία για τις βάσεις
Καμπάνια για να τεθεί σε δημόσια συζήτηση το σοβαρότατο ζήτημα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο έχει αναλάβει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ. Λιλλήκας. Η πρώτη εκδήλωση έγινε στη Λευκωσία, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Αντώνη Μπρεδήμα, που προσέγγισε τη νομική αμφισβήτηση του καθεστώτος των βάσεων, ενώ ο Γ. Λιλλήκας ανέπτυξε την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, σε συνδυασμό με τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Βρετανία στη δημιουργία του Κυπριακού. Η επόμενη εκδήλωση θα γίνει τον Απρίλιο, με προσκεκλημένο τον Γάλλο καθηγητή Αλέν Πελέτ, ενώ κατόπιν θα ζητηθεί η συμμετοχή όλων των κυπριακών κομμάτων στη συζήτηση αυτή. Ισως πρέπει και οι Βρετανοί να συνειδητοποιήσουν ότι συμφέροντα έχουν όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Κύπρο...
Ηλεκτρική καρέκλα
Η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη θα αναλάβει τελικά το δύσκολο έργο της λειτουργίας του Αθήνα 9,84. Το πόστο χαρακτηρίζεται από πολλούς «ηλεκτρική καρέκλα» και όχι άδικα, αφού πρέπει να δοθούν αμέσως λύσεις για τους συμβασιούχους του σταθμού. Επιπλέον, επίκειται και η μετατροπή της δημοτικής επιχείρησης σε ανώνυμη εταιρεία. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων.
  • Υπέρ της διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης, στην οποία θα συμπαραταχθούν δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, της Οικολογίας και της Σοσιαλδημοκρατίας, τάχθηκε χθες ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας στην Πανελλαδική Επιτροπή του κόμματος, έκανε λόγο για προγραμματική αντιπολίτευση και, όπως φαίνεται, άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για ευρείες συνεργασίες και με το... ΠΑΣΟΚ.
Τρακτέρ και φολκλόρ
Αψυχολόγητες, άδικες και άκαιρες χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, τις κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα αγρότες των Σερρών και του θεσσαλικού κάμπου. «Η διεκδίκηση δεν μπορεί να είναι επάγγελμα», είπε ο υπουργός, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ενώ ειδικά για το κλείσιμο των συνόρων από «γαλάζιους» αγρότες προειδοποίησε πως «είναι αδιανόητο να επαναληφθούν φολκλορικές σκηνές όπως πέρυσι», αναφερόμενος στην είσοδο αγροτών στο βουλγαρικό έδαφος και τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ. Εντάξει, γενικώς οι «γαλάζιοι» έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις με το... φολκλόρ.


Η ΚΟΝΤΡΑ
Ανδρέας Λοβέρδος
Μετά (ή, μάλλον, μαζί με) τους φαρμακοποιούς, έχει να αντιμετωπίσει και τους γιατρούς. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις προκαλούν χάος στον χώρο της Υγείας, ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο. Θύματα, για ακόμη μία φορά, οι πολίτες, και μάλιστα οι πιο ευπαθείς από αυτούς...
Θανάσης Γιαννόπουλος
Ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ έσπευσε να προσφέρει εμμέσως πλην σαφώς κάλυψη στους γιατρούς που έχουν καταλάβει το υπουργείο Υγείας, κατηγορώντας τον Αν. Λοβέρδο ότι «συστηματικά και προκλητικά, εδώ και μήνες, αρνείται να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ιατρικού σώματος». Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που η ΝΔ σπεκουλάρει μικροκομματικά στις κινητοποιήσεις σε ευαίσθητους τομείς.

(ΕΘΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.