Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πόσο στοίχισαν στον ΟΑΣΑ οι απεργίες

Πρόσθετα χρέη άφησαν στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας οι δίμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα οποία ανέρχονται στο ύψος των...



περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του ΟΑΣΑ, η μη είσπραξη εισιτηρίων κατά τη διάρκεια των απεργιών και των στάσεων υπολογίζεται ότι κόστισε στον Οργανισμό περί τα 10 εκατομμύρια τον μήνα. Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη, εκτιμάται ότι η οικονομική απώλεια του ΟΑΣΑ από κάθε 24ωρη κοινή απεργία και στα πέντε μέσα ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Αντίστοιχα οι 4ωρες στάσεις εργασίας, οι οποίες ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες, δημιουργούν «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά, το ύψος της οποίας κυμαίνεται μεταξύ 100.000 ευρώ αν ακινητοποιείται μόνο ένα μέσο έως 500.000 ευρώ στην περίπτωση που ακινητοποιούνται όλα τα μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.