Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: ξεκινάει η "διαδήλωση του εκατομμυρίου"

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο κέντρο του Καΐρου, με τους διοργανωτές να ελπίζουν στη συμμετοχή ενός εκατομμυρίου πολιτών στη μεγαλύτερη... 



μέχρι στιγμής διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν βία κατά των διαδηλωτών, καταφέροντας με αυτόν το τρόπο πλήγμα στο Μουμπάρακ και ενθαρρύνοντας τους διαδηλωτές.
«Προς το σπουδαίο λαό της Αιγύπτου, οι ένοπλες δυνάμεις σας, αναγνωρίζοντας τα νόμιμα δικαιώματα του λαού, δεν έχουν χρησιμοποιήσει και ούτε θα χρησιμοποιήσουν βία ενάντια στον αιγυπτιακό λαό», επισημαίνεται στο μήνυμα που μετέδωσαν τα αιγυπτιακά Μέσα.
Την ίδια στιγμή, ο νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος Ομάρ Σουλεϊμάν άρχισε χθες συνομιλίες με την αντιπολίτευση, υποσχόμενος μεταρρυθμίσεις.

Αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας, δεκάδες διαδηλωτές πέρασαν τη νύχτα στην πλατεία Ταχρίρ, επίκεντρο του κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το καθεστώς.
Στην Αλεξάνδρεια χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ισχυριζόμενοι ότι θα συμμετάσχουν στην «πορεία του εκατομμυρίου».

Παράλληλα, η Google ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει τη λειτουργία ειδικής υπηρεσίας στην οποία οι χρήστες θα μπορούν να αφήνουν τηλεφωνικά μηνύματα τα οποία στη συνέχεια θα αναρτώνται στο Twitter, καθώς η πρόσβαση στο ίντερνετ εξακολουθεί να είναι αδύνατη στην Αίγυπτο.
Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις έχουν απευθύνει έκκληση στο Μουμπάρακ για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ενώ η Ουάσινγκτον έστειλε στην Αίγυπτο ειδικό απεσταλμένο, τον πρώην πρεσβευτή στο Κάιρο Φρανκ Ουάισνερ, για συνομιλίες με τους τοπικούς ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.