Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Νέο ρεκόρ ο χρυσός, πάνω από 102 $ το αργό

Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε ο χρυσός στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι ανησυχίες για αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων και οι αναταραχές στον αραβικό κόσμο στρέφουν τους επενδυτές στο πολύτιμο μέταλλο. Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Απριλίου κέρδισε...




6,50 δολ. ή 0,5% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1,437,70 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας και νέο ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή το ασήμι παραδόσεως Μαΐου κέρδισε 41 cents ή 1,2% κλείνοντας στα 34,84 δολ. ανά ουγγιά ήτοι σε υψηλό 31 ετών.

Οι αιματηρές συγκρούσεις στη Λιβύη και η ανησυχία για την πολιτική αστάθεια στον αραβικό κόσμο αναζωπυρώνουν την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αβεβαιότητας, σημειώνουν οι αναλυτές.

Την ίδια στιγμή το πετρέλαιο συνεχίζει πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη εντείνοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.