Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει να ξεπουλάει την Ολυμπιακή κομμάτι - κομμάτι στην Aegean

Την απόκτηση τεσσάρων χρονοθυρίδων (slots) της Olympic Air στα αεροδρόμια Heathrow του Λονδίνου (LHR) και Charles de Gaulle του Παρισιού (CDG) ανακοίνωσε η Aegean Airlines...


Η συναλλαγή έγινε με βάση τις διατάξεις του ΕΚ 95/93, ως ισχύει, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Aegean.
Όπως σημειώνει, οι χρονοθυρίδες αποτελούν άυλα πάγια στοιχεία του ενεργητικού που μπορούν να: (α) χρησιμοποιηθούν από την ίδια την εταιρεία, (β) εκμισθωθούν σε τρίτη εταιρεία, και (γ) να ανταλλαγούν έναντι οικονομικού αντιτίμου.

Οι χρονοθυρίδες στα μεγάλα κορεσμένα αεροδρόμια της Ευρώπης έχουν σημαντική οικονομική αξία, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δρομολόγια από οποιονδήποτε προορισμό προς τα αεροδρόμια αυτά, σημειώνει η Aegean.

Σημειώνεται ότι slot είναι το δικαίωμα που έχει μία αεροπορική εταιρεία να προσγειώνει τα αεροσκάφη της σε συγκεκριμένες ώρες και η Ολυμπιακή είναι μία από λίγες εταιρείες που έχουν (είχαν για να ακριβολογούμε) τέτοια χρυσοφόρα δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.