Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η εξάρτηση από laptops, tv και κινητά κοστίζει... τον ύπνο

Η εθνική "μανία" των αμερικανών να παρακολουθούν τηλεόραση κάθε βράδυ πριν κοιμηθούν, να παίζουν videogames μέχρι αργά την νύχτα ή να ελέγχουν  τα e-mails ή τα μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο...



ενδέχεται να επηρεάζει τις συνήθειες του αμερικανικού λαού αναφορικά με τον ύπνο.

"Δυστυχώς, μπορεί να γίνει κακή χρήση των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, που κάνουν τη ζωή μας πιο παραγωγική και ευχάριστη, σε τέτοιο βαθμό ώστε να στερούν ώρες ύπνου από εκατομμύρια αμερικανούς, οι οποίοι την επόμενη ημέρα θα έχουν κακές επιδόσεις", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ράσελ Ρόζενμπεργκ, αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ύπνου (NSF), που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Σχεδόν το 95% των ερωτηθέντων σε έρευνα της NSF απάντησαν ότι χρησιμοποιούν κάποιο είδος ηλεκτρονικής συσκευής μία ώρα πριν κοιμηθούν και περίπου τα δύο τρίτα απάντησαν ότι δεν κοιμούνται αρκετά στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Τσαρλς Τσάισλερ της Ιατρικής Σχολής του Harvard και του Brigham & Women's Hospital στη Βοστόνη, δήλωσε ότι η έκθεση σε τεχνητό φωτισμό πριν από τον ύπνο μπορεί να αυξήσει το αίσθημα της εγρήγορσης και να επηρεάσει αρνητικά την έκκριση της μελατονίνης, της ορμόνης που διευκολύνει τον ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.