Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ανεβαίνουν τα επιτόκια των δανείων

Νέος Γολγοθάς περιμένει τα νοικοκυριά, που σύντομα θα δουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να επιβαρύνεται και μάλιστα κατά πολύ, αφού...




η πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σύντομα, ίσως και τον Απρίλιο, στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της.

Η αύξηση των επιτοκίων αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις πληθωριστικές πιέσεις που προκαλούνται από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα, στα τρόφιμα και στις άλλες πρώτες ύλες, αλλά θα πλήξει καίρια την ελληνική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η αύξηση περιοριστεί στο ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, η επιβάρυνση για όποιον έχει στεγαστικό με κυμαινόμενο επιτόκιο συνδεόμενο άμεσα ή έμμεσα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, η αύξηση της μηνιαίας δόσης δεν θα είναι αμελητέα, αφού εκτιμάται στα 25 ευρώ το μήνα για ύψος δανείου 200.000 ευρώ και 15ετή διάρκεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.