Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Συνολάκης: Ήταν το μεγαλύτερο τσουνάμι του αιώνα!

Ως το μεγαλύτερο τσουνάμι, που έχει σημειωθεί εδώ και εκατό χρόνια στη Βόρεια Ιαπωνία, χαρακτήρισε αυτό, που «πυροδότησε» ο πολύ ισχυρός σεισμός στη χώρα, ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστας Συνολάκης. Ανέφερε, ακόμη, ότι «είναι το πρώτο τσουνάμι, που η εξέλιξή του...


αποτυπώνεται τηλεοπτικά, τόσο εμφανώς, από το ελικόπτερο, κάτι που δεν είχε συμβεί στα δύο προηγούμενα, το 2004 στην Ινδονησία και πριν έναν χρόνο στη Χιλή».

Ο κ. Συνολάκης, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, εκτίμησε ότι η ταχύτητά του ήταν 15 έως 20 χιλιόμετρα την ώρα και υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι μία από τις δύο χώρες στον κόσμο που έχει πλήρες σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για τα τσουνάμι και σε αυτό αποδίδεται η ύπαρξη τόσο λίγων θυμάτων (αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων επιβεβαιωθεί).

Η άλλη χώρα είναι οι ΗΠΑ, στις δυτικές ακτές της. Ο καθηγητής είπε, πάντως, ότι οι καταστροφές στην περιοχή, που επλήγη, θα είναι μεγάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.