Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η διαφορά έγινε… στατιστικό λάθος

Στα όρια του στατιστικού λάθους κινείται πλέον η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση της Alco...


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ



που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».


Ακόμη και μετά από αναγωγή στα έγκυρα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 3% έναντι της Νέας Δημοκρατίας (29%-26%), ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 11%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 7,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,2%, οι Οικολόγοι 2,9% και η Δημοκρατική Αριστερά 2,8%.


Όσο για την πρόθεση ψήφου μαζί με την αδιευκρίνιστη ψήφο, η διαφορά βρίσκεται ακόμη πιο χαμηλά, στο 2,3% (21,9%-19,6%), με το ΚΚΕ στο 8,3%, τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στο 5,6%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο 2,6%, τη Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,4%, τους Οικολόγους στο 2,2% και τη Δημοκρατική Αριστερά στο 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, στο 28,7%.


Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας. Το 77% υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπακούει στην τρόικα, και το 50% ζητά την απομάκρυνσή του από την Κυβέρνηση σε ένα μελλοντικό ανασχηματισμό. Το 79% συμφωνεί με τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Θεόδωρου Πάγκαλου, και το 67% ζητεί να φύγει από την Κυβέρνηση. Το 76% θεωρεί λάθος την τακτική που ακολουθείται στο θέμα των μεταναστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.