Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Αντίθετοι στην ένταξη στην ευρωζώνη οι Βούλγαροι

Αντίθετοι με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη είναι οι Βούλγαροι πολίτες... 



σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας, που διενήργησε το Ινστιτούτο για την Ανοιχτή Κοινωνία και δημοσιεύονται στα βουλγαρικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται κατά της εισόδου της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στους κόλπους της ευρωζώνης.

Παρά την οικονομική κρίση, οι πολίτες εμπιστεύονται τον τραπεζικό τομέα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου, Γκεόργκι Στόιτσεφ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Ντάρικ".

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Βουλγαρία, ο τραπεζικός τομέας θεωρείται από τους πολίτες ως "νήσος σταθερότητας", σε καιρούς κρίσης και οι πολίτες εμπιστεύονται το εθνικό νόμισμα (λέβα), το οποίο και χαρακτήρισε σταθερό.

Πρόσφατα, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Σιμεόν Ντιάνκοφ, δήλωσε ότι η είσοδος της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη και η υιοθέτηση του ευρώ, δεν είναι, πλέον, στις βασικές προτεραιότητες της βουλγαρικής κυβέρνησης, στις οποίες κυριαρχεί το θέμα της διατήρησης της μακροοικονομικής σταθερότητας.

Στο τέλος του 2010, η βουλγαρική κυβέρνηση "επανέφερε" στο προσκήνιο τα σχέδιά της να εισαχθεί στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ERM II), ο οποίος αποτελεί τον "προθάλαμο" ένταξης μιας χώρας στην ευρωζώνη. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του ίδιου έτους, η αναβολή των σχεδίων της για είσοδο στην ευρωζώνη, καθώς ο στόχος του ελλείμματος είχε υπερβεί τα προβλεπόμενα επίπεδα. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η Βουλγαρία αναμένεται να υποβάλει αίτηση για ένταξη στον ERM II το β’ εξάμηνο του 2011.
Η έρευνα αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου οι πολίτες της Βουλγαρίας καθώς και η πολιτική ηγεσία της χωράς είναι δυσαρεστημένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της μη άμεσης εισόδου της Βουλγαρίας στο «Σένγκεν» εξαιτίας κυρίως της αντίθεσης της Γαλλίας και της Γερμανίας καθώς και λόγω του ότι η ίδια η χώρα πρέπει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα στα σύνορά της με την Τουρκία ώστε να της επιτραπεί η είσοδος, μαζί με την Ρουμανία, στο «Σένγκεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.