Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ψάχνουν ακόμη και για τρομοκράτες!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Όπως έγινε γνωστό...



στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν 23 κάλυκες από καλάσνικοφ, 17 κάλυκες των 9 χιλιοστών και 9 βολίδες. Επίσης βρέθηκε και ένας γεμιστήρας με πέντε φυσίγγια.
Οι κηδείες των δύο άτυχων αστυνομικών θα γίνουν αύριο Πέμπτη στο Περιστέρι και τα Τρίκαλα.
Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, το αυτοκίνητο μάρκας "Βόλβο", το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δράστες, είχε κλαπεί στις 17 Ιανουαρίου, από έκθεση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στη Νέα Ερυθραία. Επίσης οι πινακίδες που είχε, είχαν κλαπεί την ίδια ημέρα από την ίδια έκθεση και ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο.
Από την έκθεση αυτοκινήτων είχαν κλαπεί τότε συνολικά οχτώ αυτοκίνητα μάρκας "Βόλβο", ένα από τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες της πρόσφατης ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και το εγκατέλειψαν στο Ακραίφνειο. Άλλα τρία αυτοκίνητα από τα συγκεκριμένα οχτώ, είχαν χρησιμοποιηθεί για διακίνηση λαθρομεταναστών και κατασχέθηκαν στην Καβάλα και στη Λάρισα.
Οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής ληστείας στο περίπτερο, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, οι οποίοι στη συνέχεια πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, να έχουν σχέση με τη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια ή να προμηθεύτηκαν το αυτοκίνητο από άλλη ομάδα που ειδικεύεται στις κλοπές οχημάτων.
Το "Βόλβο", καθώς και ένα "καλάσνικοφ" και ένα πιστόλι που άφησαν μέσα οι κακοποιοί όταν εγκατέλειψαν το όχημα στο Μοσχάτο, μετά την αιματηρή συμπλοκή, εξακολουθούν να ερευνώνται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλλιστική έρευνα που θα καταδείξει αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.