Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησε το μποϊκοτάζ στην τράπεζα Eurobank

Με αποσύρσεις τραπεζικών καταθέσεων, κλείσιμο λογαριασμών και μεταφορά δανείων και καρτών σε άλλες τράπεζες ξεκίνησε το μποϊκοτάζ των κατοίκων της Κερατέας, σε βάρος της τράπεζας  Eurobank...



που όπως έγινε γνωστό βρίσκεται πίσω από την εταιρία ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ, που ανέλαβε την εργολαβία για την κατασκευή χωματερής στο Οβριόκαστρο Κερατέας.

Όπως μας ενημερώνουν από το lavreotiki.com, το μποϊκοτάζ στην τράπεζα αποτελεί το επόμενο στάδιο αντίδρασης των κατοίκων, που εδώ και μία εβδομάδα ξεκίνησαν σειρά κινητοποιήσεων ενημερωτικού χαρακτήρα προς τους πολίτες έξω από τα υποκαταστήματα της Eurobank, τόσο στην Αθήνα όσο και σε πόλεις που βρίσκονται στην περιφέρεια Αττικής.

Από την ερχόμενη Δευτέρα ωστόσο αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς, παράλληλα με την απόσυρση των τραπεζικών καταθέσεων και την ολοκληρωτική παύση οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής,
ετοιμάζονται κινητοποιήσεις συμπαράστασης και ενημέρωσης σε όλες τις πόλεις της χώρας όπου λειτουργούν υποκαταστήματα της συγκεκριμένης  τράπεζας. 

Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και έντονη κινητοποίηση από ενεργούς πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράσταση τους στο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και δηλώνουν έτοιμοι  να ανταποκριθούν άμεσα στο μποϊκοτάζ της Eurobank.

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με οργάνωση ειρηνικών ενημερωτικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από τα τραπεζικά καταστήματα θυγατρικών της Eurobank που  λειτουργούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αποτελούν συνέχεια της ανοιχτής επιστολής, που έστειλαν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής  με  αποδέκτες τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank κ. Σπύρο Λάτση,γνωστοποιώντας την  πρόθεση τους να προχωρήσουν σε γενικευμένο μποϊκοτάζ ακόμη και με τη μορφή μαζικής  απόσυρσης καταθέσεων εάν η τράπεζα δεν αλλάξει τα σχέδια της  να κατασκευάσει χωματερή στην περιοχή της Κερατέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για να αποφευχθούν περιπτώσεις εμφάνισης υβριστικών σχολίων ή άλλων ποινικά κολάσιμων πράξεων, όλα τα σχόλια πριν δημοσιευτούν ελέγχονται.

Παρακαλούμε μην αποστέλετε πληροφορίες άχρηστες προς τη λειτουργία του συγκεκριμένου blog.

Τα μηνύματα είναι προσωπικές απόψεις των αποστολέων και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους δημιουργούς ή διαχειριστές της συγκεκριμένης σελίδας.